Jedna gradska ulica mora se zvati po Prvom partizanskom odredu: Radnička fronta i SRP u Splitu zajednički izlaze na izbore:

0
464
Foto: Facebook RF

Povodom zajedničkog izlaska na lokalne izbore za Gradsko vijeće grada Splita i Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije  u srijedu su  predstavnicima medija obratili se Katarina Peović, saborska zastupnica Radničke fronte, Saša Branković, koordinator Radničke fronte lokalne organizacije Split i Ranko Adorić, predsjednik Gradske organizacije Socijalističke radničke partije Hrvatske.

Saborska zastupnica Radničke fronte (RF) Katarina Peović smatra da koalicija sa SRP-om donosi novu političku snagu te da je važno da uđu u Vijeće grada jer će se prvi put čuti lijeva antifašistička borba i glas. Ustvrdila je da su u Splitu oni jedina lijeva koalicija koja svoj rast temelji na iskustvima koje su imali “i u onom i u ovom sustavu”.

K​oordinator Radničke fronte Split​ te nositelj zajedničke liste RF-a i SRP-a za Gradsko vijeće Splita​ ​Saša Branković tvrdi da su stranke te koalicije jedine političke opcije na poziciji istinske ljevice koje zastupaju interese društvene većine, radnička prava i socijalnu državu nasuprot interesima kapitala i političkih oligarhija.

P​redsjednik Gradske organizacije SRP-a​ Ranko Adorić predlaže simbolički povratak antifašističkih obilježja i simbola kroz uvrštavanje Dana oslobođenja Splita među važne datume grada, povratak imena jednoj gradskoj ulici po Prvom partizanskom odredu i povratak imena dječjeg vrtića Palmine Piplović.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here