13 C
Split

Jeste li se ikad zapitali zašto avioni lete i kad imaju samo jednog putnika?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Svi smo odavno naviknuti na velike gužve prilikom čekiranja i hvatanja leta. No zamislite da se pojavite na svom gejtu i shvatite da ste jedini putnik na letu, jer na ukrcaj uz vas, ne čeka – nitko. Mnogi bi vjerojatno pomislili da je avion već odletio, da su na krivom letu ili nešto treće, no istina je drugačija.

Naime, s vremena na vrijeme aviokompanije odrade letove na kojima se nalazi tek nekoliko, a ponekad i samo jedan putnik. Za mnoge od nas, navikle na čekanje u zračnim lukama, ovo zvuči kao znanstvena fantastika, no ipak nije tako.

Za sretnike koji polete sami u zrakoplovu putovanje se pretvara u pravu dogodovštinu. Zadnja putnica kojoj se ovo dogodilo letjela je iz Bangkoka na otok Koh Samui. Osoblje se pobrinulo da ovo putovanje upamti, pa je tako za početak sjela gdje god je htjela, a dobila je i jela i pića koliko god ju je bilo volja.

Mnogi od nas zaključili bi kako se letovi s malo putnika otkazuju, no u praksi, sveje to pitanje logistike. Jednostavno, zbog drugih letova nekad određeni zrakoplovmora biti na drugom mjestu jer ga već sljedeći dan čeka novi let, tako da ove stvari, kad se malo bolje razmisli, i nisu toliko čudne.

Također, tu je i pitanje posade zrakoplova. I piloti i stjuardese očekuju avion u dogovoreno vrijeme jer često prema redu letenja namještaju i plan odlaska kući. Uza sve nabrojano, tu su i prihodi od tereta jer otkazivanje letova znači i gubitak planiranih prihoda od prevezenog tereta.

Tako da, kad se sljedeći put pojavite na svom mjestu za ukrcaj i vidite da nema nikog kraj vas, zapamtite da vjerojatno niste propustili let, već ste jednostavno jedan od sretnika koji će doživjeti rijetko iskustvo da imaju cijeli avion – za sebe, piše Punkufer.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Gdje ima više uhljeba, u državnim tijelima ili u nevladinim udrugama: NGO sektor ‘teži‘ više od 4,5 milijardi kuna i zapošljava više od 20...

Nevladine udruge i s njima povezane inicijative u velikom dijelu zapadnih država postaju neka vrsta vlade u sjeni, imaju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img