[NOVI DJEČJI VRTIĆ] Odlične vijesti: Potpisan ugovor o sufinanciranju novog dječjeg vrtića u Dugopolju

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Jučer je u Zagrebu, uz sudjelovanje potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, potpisan ugovor o sufinanciranju novog dječjeg vrtića u općini Dugopolje. Uz ministra Tolušića, svečanosti je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Ugovor o sufinanciranju novog dječjeg vrtića u Dugopolju potpisali su načelnik općine Dugopolje Perica Bosančić i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) Matilda Copić. Dugopoljski vrtić jedan je od 113 dječjih vrtića iz ruralnog područja, a za čija su sufinanciranja namijenjena ukupno 612 milijuna kuna.

Potpisani ugovor rezultat je natječaja za operaciju 7.4.1. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ Programa ruralnog razvoja vrijednog 1,3 milijarde kuna, a 860 milijuna kuna bilo je namijenjena isključivo izgradnji, rekonstrukciji i opremanju dječjih vrtića.

Općina Dugopolje uspješno je prijavila projekt izgradnje novog vrtića, a APPRRR će u sufinanciranju sudjelovati sa 80 posto troškova izgradnje projekta, odnosno 7.421.002,20 kuna od oko 9 milijuna kuna koliko su procijenjeni ukupni troškovi.

Novi dugopoljski vrtić gradit će se na općinskoj praceli koja se nalazi u gospodarskoj zoni južno od Hotela Katarina. Vrtić će imati 10 jedinica (za 10 grupa djece), zatim sportsku dvoranu od 130 kvadrata, kuhinju, praonicu, urede za zaposlene i još puno toga što je potrebno za njegovo kvalitetno funkcioniranje. Mnoge roditelje ponajviše će obradovati i jaslički program koji će kroz novi vrtić po prvi puta biti omogućen u našoj općini.

Načelnik općine Dugopolje, Perica Bosančić nakon potpisivanja ugovora nam je rekao:

– Iznimno sam sretan što je tim općine Dugopolje uspješno prijavio još jedan projekt, pogotovo ovaj koji je od iznimne važnosti za naše mještane. Novi vrtić bit će izgrađen sukladno svim novim standardima, imati će 10 soba uključujući jaslice, te će zadovoljavati potrebe naše općine za dugi niz godina.

O tome što, nakon izgradnje novog vrtića, planira sa dosadašnjim vrtićem Bosančić je rekao:

– Sadašnji vrtić kojega ćemo tada već zvati „starim“, ustupit ćemo osnovnoj školi Dugopolje čime će se steći uvjeti da se cijela nastava odvija u jutarnjoj smjeni. To nadalje znači barem još 20 novih termina za naše sportske klubove u školskoj dvorani. I sve ovo ćemo izgraditi novcem iz europskih fondova minimalno opterećujući proračun općine.

Općina ne misli tu stati u novoj godini. Bosančić vjeruje kako će općina uspješno povući još europskog novca:

– Ovo je smjer koji i dalje želimo zadržati, a u proračunu za 2019. godinu imamo planirano gotovo 20 milijuna kuna koje želimo povući iz EU fondova. Da je to izvedivo već smo pokazali jer samo reciklažno dvorište i vrtić vrijede 11 milijuna fondovskih kuna. Nastavljamo hrabro i optimistično u novu 2019. godinu. – zaključio je Bosančić.

Nakon što je potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje novog vrtića, sada slijedi provođenje javne nabave i izbor izvođača. Osim uspješne prijave projekta za izgradnju vrtića, Općina Dugopolje prijavila je još jedan EU projekt vrijednosti 3.6 mil kuna za izgradnju reciklažnog dvorišta.

Kako će izvana izgledati novi vrtić pogledajte u galeriji.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bleiburg: HSP obilježio 75. obljetnicu tragedije

I ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima HSP je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img