Jesu li stvarni vladari Hrvatske potomci nekadašnjih vodećih udbaša?

1
1947
Foto: Snimka zaslona

Na YouTubeu se pojavio video, objavljen na kanalu Krešimira Mustapića Kinga u kojem isti tvrdi da Hrvatskom stvarno upravljaju bliži i daljnji potomci udbaša i udbaških kilera. Osnovni lajtmotiv objavljenog videa je ubojstvo hrvatskog političkog emigranta Marijana Šimundića iz Lovreća u Njemačkoj 1967. godine i udbaška struktura koja je to učinila, kao i njihovo sudjelovanje u političkom i gospodarskom životu Hrvatske, nakon osamostaljenja.

Spominju se tu mnoga imena živih i mrtvih osoba, daju se određene uzročno-posljedične veze koje dobrano sežu do današnjih dana i recentnih događaja, pa sve do nestanka mladog Splićanina u Beogradu.

Najbolje da pogledate video i iz njega pokušate izvući sukus onoga što je autor ispričao.

T.R.I.

1 Comment

  1. Ljudi moji, ova Država (državna vlast) je nasljeđe, nastavak Socijalističke republike Hrvatske koju su stvorili partizani. Partizani su stvorili i UDBu radi zaštite države od unutarnjih neprijatelja. A unutarnji neprijatelji su bili hrvatski domoljubi koji nisu mogli prihvatiti komuniste koji su u 2 s. ratu rušili Pavelićevu satelitsku državu. Pavelić je izgubio a partizani su pobjednici. Partizani su bili i Tuđman i svi iz Maspoka. Jer UDBa je dobro pazila da se u strukture vlasti ne uvuky potomci narodnih neprijatelja. A pok. Šimundića je likvidirao Jozo Cvitanović iz Prološca. Dakle Imoćanin Imoćanina. I šta bi vi htjeli da UDBa 1990. prepusti vlast narodnim neprijateljima? I društveni kapital? Malo morgen. Našli su Tuđman koji će ih pomiriti sa žrtvama. Dakle pomirbom se izbjegla lustracija. Tko je dobio neka drži.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here