Kajkić tvrdi: Imam dokaze da se slučaj Dekanić pokušao zataškati! Tijekom istrage događale su se čudne stvari…

  0
  Foto: Screenshot Projekt Valebit

  Nikola Kajkić, nezavisni vijećnik iz Vukovarsko-srijemske županije i bivši čelnik Nacionalnog sindikata policije, održao je konferenciju za medije o uhićenju vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.

  Najavio je da će iznijeti dokaze da se odugovlačilo s istragom te da se cijeli incident pokušao zataškati.

  Kajkić ističe da su se tijekom trajanja istrage događale čudne stvari. “Neobično je da je sve to trajalo godinu dana”, dodaje.

  Od strane njemu nepoznatih policajaca i građana, tvrdi da su mu dostavljani dokumenti o tome što se dogodilo. Kaže da se na policiju pokušalo utjecati da se slučaj zataška.

  Dekanić je, nastavlja, 2019. pod utjecajem alkohola izazvao nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena jedna osoba. Sud u Vinkovcima mu je izrekao opomenu, a ne novčanu kaznu i zabranu upravljanja vozilom. “Da je primjereno kažnjen, ovo sad se vjerojatno ne bi dogodilo”, rekao je Kajkić.

  Zbog ovog slučaja je poslana unutarnja kontrola u policiju, kaže. “Zaključak je bio: neka ovo ostane unutar kuće”.

  “Vidite da nisu svi jednaki pod zakonom”, dodao je nezavisni zastupnik.

  Dana 26. travnja ministar je poslao unutarnju kontrolu koja je 12. svibnja zaključila da nema nepravilnosti u postupanju nakon zadnje nesreće, a građani su u međuvremenu više puta USKOK-u poslali dokumente, rekao je. “USKOK je sve to zaprimio i očito procesuirao”, rekao je.

  Dana 2. svibnja dobio je, nastavlja, na mail pismo policajca, koje je poslano i USKOK-u, u kojem piše 70 posto onog što je sad objavio i USKOK.

  “Tu na stranici 2. piše da je suvozač testiran na alkohol, što se inače ne radi. Policija nije upisala niti jednog svjedoka iako ih je bilo šest do osam…”, navodi.

  Nakon par minuta je policija razgovarala s Dekanićem, dalje od drugih ljudi i nakon toga su otišli, rekao je. “Navodno je Dekanić rekao da ništa ne pišu jer će on nadoknaditi štetu, iako su vidjeli da se radi o službenom vozilu”, zaključuje.

  anita m.