Putin posjetio Ukrainski Krim, mnogi vjeruje da je bio dvojnik: “Pogledajte tu masku od lateksa”

  0

  Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je danas ukrajinski poluotok Krim na devetu godišnjicu jednostrane aneksije. Tijekom nenajavljenog posjeta crnomorskoj luci Sevastopolj bio je u društvu ruskog guvernera poluotoka Mihaila Razvožajeva.

  Na današnji dan 2014. godine ruski predsjednik Vladimir Putin službeno je potpisao sporazum o pripajanju ovog ukrajinskog teritorija koji ne priznaje međunarodna zajednicaRuska režimska novinska agencija RIA objavila je da je Putin posjetio umjetničku školu i dječji centar u Sevastopolju. Po svemu sudeći, te lokacije su odabrane kao svojevrstan odgovor na nalog za Putinovo uhićenje, koji je jučer izdao Međunarodni kazneni sud u Haagu.

  U nalogu se, podsjetimo, Putina tereti da je odgovoran za sudjelovanje u otmici ukrajinske djece i njihovo odvođenje u Rusiju.

  Nalog za uhićenje Putina, koji je izdao Međunarodni kazneni sud, je prvi takav nalog koji se odnosi na lidera jedne od pet stalnih članica vijeća sigurnosti UN-a. Sud baziran u nizozemskom Den Haagu je takav nalog izdao i za Mariju Lvovu-Belovu, povjerenicu za ljudska prava pri Uredu ruskog predsjednika.

  Moskva je, odmah odbacila takav potez Kaznenog suda, dok ga je Kijev pozdravio. Malo tko očekuje da će ruski  predsjednik zaista biti uhićen, između ostalog i zato što Rusija ne priznaje nadležnost Međunarodnog kaznenog suda niti izručuje svoje državljane.

  Putin je avionom otputovao od Moskve do Sevastopolja, najvećeg grada na Krimu. Radi se o letu od 1,821 kilometra. Potom su ga, prema riječima proruskog guvernera Krima Mihakla Razvožajeva, automobilom prebacili na više lokacija u gradu. Uz umjetnićku školu i dječji centar, Putin je posjetio i arheološko nalazište kod ostataka drevnog grčkog grada Hersonsosa, objavili su ruski državni mediji.

  Odmah po objavi videa na internetu su se pojavile dvojbe je li to Putin ili samo jedan od njegovih dvojnika na video snimkama. Navodi se da mu je hod drugačiji, mnogi korisnici interneta čak smatraju da se radi o osobi s maskom.“Čovjek koji pomalo sliči na Putina došao je u neočekivani posjet aneksiranom Krimu. Testiranje novog dvojnika za Haški sud?”. piše Nexta.“Izgleda kao Putinova maska ​​od lateksa. Oči izgledaju mrtvije nego inače”, piše jedan korisnik Twittera“Izgleda kao frajer s maskom, a nije ni dobro namještena,” piše drugi

  U međuvremenu, drugi se pitaju za Putinovo zdravlje, budući da se na nekim snimkama navodi da šepa te da ima veisoke potpetice što “orginal” nikad nije nosio.Iznenađuje još nekoliko stvari: Kraj Putina nema čovjeka s nuklearnom aktovkom koji je uvijek u njegovoj blizini, iznenađuje bliskost s osobljem i domaćinima što je dosad uvijek izbjegavao od straha da ga netko ne zarazi ili otruje, a pri odlasku Putin sam sjeda za volan terenca.

  Zanimljivo je i držanje desne ruke kojom je Putin široko zamahivao, a na svim ranijim snimkama držao ukočeno u visini pojasa, što se povezalo s obukom o koju je prošao dok je bio agent KGB-a. Prema KGB-ovom priručniku operativci su istrenirani da oružje uvijek drže u desnoj ruci blizu prsa, a položaj ruku takav da mogu što brže povući oružje.

  “Zamahuje objema rukama…  pravi Putin jednu ruku uvijuk drži mirno”, komentari su na Twitteru javlja Maxportal.hr

  FOTO: Twitter