Foto: MUP

Splitski SDP obratio se javnosti priopćenjem u kojem najavljuju da će tražiti održavanje sjednice Gradskog vijeća o stanju sigurnosti u Splitu.

S obzirom na učestala medijska izvješća o počinjenju kaznenih dijela na području Splita uključujući kaznena djela protiv života i tijela, te na činjenicu da na Gradskom vijeću od 2016. godine nije bilo izvješće policije o stanju sigurnosti u Splitu, Klub vijećnika SDP-a zatražit će od gradskih vijećnika da svojim potpisima podupru prijedlog o održavanju tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju sigurnosti u Splitu.

“Na sjednici se treba realno sagledati situacija kroz iscrpno izvješće policije, dodatno doprinijeti javnosti rada policije i suradnji s Gradom Splitom što je ključno za uspješan rad policije, prepoznati najznačajnije probleme, razmotriti prijedloge za rješavanje tih problema, te donijeti zaključke”, navode SDP-ovci.

“Ključno je da se praksa bliske suradnje Gradskog vijeća s policijom nastavi, te je i iz tog razloga, s obzirom na pauzu u izvješćivanju od 2016. godine, potrebna tematska sjednica Gradskog vijeća. Povjerenje i suradnja građana s policijom ključni su za ostvarenje zajedničkih ciljeva a to su miran život i osjećaj sigurnosti kao ključni elementi kvalitete života u našem gradu”, objavili su u priopćenju.