Kata Peović prešla sve granice: Nikad prostiji govor jedne saborske zastupnice u povijesti Sabora

  0
  817
  Screenshot N1

  U Saboru se u četvrtak se raspravlja o Vladinom paketu porezne reforme. Na temu ukidanja prireza gradovima zaiskrilo je između gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka i zastupnice Radničke fronte Katarine Peović.

  Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak u Hrvatskom saboru izjasnio se kako će njegov HSLS podržati Vladin paket porezne reforme o ukidanju prireza. Hrebak je istaknuo da je on kao gradonačelnik ukinuo prirez te kako je “Bjelovar najveći hrvatski grad bez prireza i nije se dogodilo apsolutno ništa”.

  “Ovo je porezna reforma, i to se vidi načinom na koji se kolege iz oporbe trgaju da taj novac ostane na lokalnoj razini, a stranka kojoj sam na čelu zalaže se za suprotno. Neka što više novca ostane građanima, poduzetnicima i to doista je porezna reforma”.

  Na komentare oporbe koji “kukaju” rekao je:”Imate na raspolaganju EU fondove, Fond solidarnosti i sl. Imate na raspolaganju hrpu novca, samo trebate biti uspješni. Ako niste, ne možete, naravno, funkcionirati s tim novcem”.

  “Trebate biti u manjem gradu i manjoj sredini, a s ovim načinom gradonačelnici će imati priliku pokazati da im je cilj poslati snažnu poruku te da žele investicije”, rekao je.

  Komentar Katarine Peović

  Nakon obrazloženja stranke, za povredu Poslovnika javila se Katarina Peović iz Radničke fronte te prozvala Hrebaka da vrijeđa sve u Hrvatskoj.

  “Previše ste skromni, rekli ste da ukidanje prireza nije ništa učinilo. Učinilo je, vi ste jedini grad u Hrvatskoj gdje se ne daje socijalna pomoć ljudima koji je trebaju ako ne žele sudjelovati u javnim radovima”.

  “To je ta neoliberalna idila koju vi propagirate, izlazeći iz jednog mjesta Andreja Plenkovića na dnevnoj bazi”, rekla je zastupnica.

  Na njen komentar odmah je reagirao Gordan Jandroković koji se zgrozio onime što je čuo.

  “Kolegice Peović, kakav je to izričaj. Može vas biti sram. Dobivate dvije opomene, za povredu Poslovnika i neprimjeren rječnik”, kazao je Jandroković

  Dok se Jandroković obračunavao s Katarinom Peović iz saborskih klupa se čulo dobacivanje: “Nema ona srama.”