Foto: Screenshot

Pripadnici specijalne policije koji dežuraju na granici s BiH na području Karlovačke županije prijavili su svojim nadležnima da je iz skupine migranata koju su jučer u popodnevnim satima odvratili u Bosnu i Hercegovinu prema njima pucano iz vatrenog oružja, javlja Jutarnji list pozivajući se na pouzdan izvor.

Prva prijava u PU karlovačku došla je oko 15:40 sati, a u njoj su pripadnici SJP Osijek prijavili da su odvratili skupinu migranata u pograničnom mjestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici s BiH, te je u neposrednoj blizini Bogovolje, sela koji je prošli tjedan posjetio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

To je i početna točka migrantske rute kroz Hrvatsku, a s druge strane granice nalazi se mjesto Šturlić te Hadžin Potok između Velike Kladuše i Bihaća.

Nije poznato je li prema policajcima zapucao netko od migranata, krijumčar ili netko treći.

Osječki specijalci navode da je pucanj stigao nakon što je skupina odvraćenih migranata krenula u BiH od same crte razgraničenja dvije države. Sami čin nisu vidjeli, ali su začuli pucanj iz vatrenog oružja, a zatim i zvuk zrna koje je pogodilo granu u krošnji na hrvatskoj strani, u neposrednoj blizini hrvatskih policajaca na našoj strni granice.

Policije dviju država istražuju slučaj.