Katarina Peović podržala Milanovića: “NATO je relikt hladnog rata koji danas služi uglavnom američkim interesima”

0
Screenshot N1

Radnička fronta je u priopćenju istaknula kako su protiv bilo kakvog slanja vojnika u Ukrajinu, kao i općenito protiv sudjelovanja u aktivnostima NATO pakta. Smatraju da u potencijalnom sukobu Hrvatska nema što tražiti te da bi naše trupe u tom slučaju služile isključivo interesima američke elite i vojno-industrijskog kompleksa, a ne narodu Ukrajine i Europe. Također su se oštro usprotivili huškanju na Rusku federaciju, zauzevši time, neočekivano, stranu koju je odabrao i predsjednik Zoran Milanović.

Radnička fronta u svome današnjem priopćenju se osvrnula na situaciju u Ukrajini. Smatraju da se prilično tendeciozno iznose podaci o stanju u Ukrajini te da se stanovništvo Hrvatske kroz medije konstantno straši navodno prijetećom Rusijom. Drže da se američke interese prikazuje kao zastupanje slobodarstva i interesa naroda Ukrajine, dok za njih stvarnost ne može biti dalja.

“Pogledajte samo kako se mediji odnose prema izjavi Zorana Milanovića koji se usprotivio sudjelovanjem Hrvatske u tom sukobu. Napominjemo da smo oštro kritizirali njegove ranije izjave, kao i to da našu podršku općenito ne uživa, ali ne podržavamo ni huškački diskurs. Smatramo indikativnim to da su njegove riječi, isključivo usmjerene protiv huškanja na Rusiju i hrvatskog angažmana u Ukrajini, izvrgnute ruglu i prikazane kao još jedne u nizu izjava kakvima je sklon u posljednje vrijeme”, smatraju u Radničkoj fronti.

Za NATO smatraju da je “relikt Hladnog rata koji danas služi uglavnom američkim interesima. Hrvatska, prema Radničkoj fronti, ne bi trebala uopće biti dio toga saveza. Za RF NATO predstavlja samo trošak i način da ljudstvo Hrvatske vojske služi kao topovsko meso u igrama velikih sila, prvenstveno SAD-a”.

Podsjećaju na to da se “NATO širio na istok unatoč prethodnim dogovorima s tada još postojećim SSSR-om, dok Ruska federacija nije iskazivala ekspanzionističke namjere, već uglavnom djelovala reaktivno”. Iako se ne slažu s politikama ruskog vodstva, u Radničkoj fronti tvrde kako se agresivni potezi mahom mogu pripisati strani Zapada, odnosno SAD-a.

U RF-u drže da se američka vanjska politika u posljednje vrijeme pokazuje sve agresivnijom. Smatraju da se i Rusiji i Kini može svašta zamjeriti, ali ne vjeruju u iskrenost američke borbe za demokraciju i ljudska prava kada se iz SAD-a govori o tim zemljama. “Iza toga uvijek isključivo korporativni interesi”, iznose iz RF-a te podsjećaju na to što je nakon proklamirane borbe Zapada za ljudska prava uslijedilo u Libiji, koja je još uvijek u kaosu, kao i na laži o oružju masovnog uništenja u Iraku.

Za kraj su poručili da se nadaju mirnom rješenju sukoba u interesu naroda Ukrajine te još jednom odlučno ponovili protivljenje ikakvom sudjelovanju u potencijalnom sukobu i aktivnostima NATO-a općenito.

Anita M.