KĆI MIRE BAREŠIĆA PORUČILA GENERALIMA: “Sramite se, od vas sedam pet mi sjedi u kući od rođenja”

  0
  Foto: screenshot

  Andrea Jelena Barešić, kći hrvatskog emigranta i žrtve UDBE Mire Barešića, inače uspješna mlada poslovna žena i bivši top-model, osvrnula se u Facebook statusu na zahtjev za pomilovanje udbaških šefova Perkovića i Mustača, koji u Hrvatskoj služe doživotnu kaznu zatvora na koju su osuđeni u Njemačkoj zbog ubojstva emigranta Stjepana Đurekovića organiziranog kako bi se prikrila pljačka INA-e u režiji obitelji Špiljak.

  Taj zahtjev koji bi se u utorak trebao naći na stolu predsjednika Zorana Milanovića potpisuje čak sedam hrvatskih generala, a prema informacijama u tisku pismo su potpisali, ili namjeravaju potpisati generali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić, Krešimir Ćosić te Davor Domazet Lošo.  U međuvremenu je Rojs potvrdio da je potpisao taj zahtjev, a za druge je rekao da ćemo vidjeti u utorak. Kasnije je to objavio i Domazet Lošo, potvrdivši da je svih sedam generala potpisalo taj zahtjev.

  “Svi Perkovićevi progonitelji nisu mu ni do koljena. Živi sam svjedok perioda kada nas je u zapovjedništvu Zboru narodne garde bilo samo 14 i kada od oružja nismo imali apsolutno ništa.  Upravo zahvaljujući njemu i njegovim sposobnostima, došli smo do prvog naoružanja“, doznaje dnevno.hr od Domazeta Loše koji kaže da ne zaboravlja Perkovićev angažman u stvaranju samostalne Hrvatske.

  “On nema nikakve veze s ubojstvom Đurekovića. To je vrlo jednostavno… KOS i UDBA nisu mogla ubijati, a da to nisu znali njemački ‘obavještajci’. Preko njegovih leđa prikrivena je ‘prljava rabota’ njemačke obavještajne službe BND, a naručitelj ubojstva je poznat”, nedorečeno zaključuje Lošo.

  Na to je reagirala Andrea Jelena Barešić, napisavši:

  Za ubojice moga oca i mnogih drugih nevinih ljudi!

  Potpisnici zahtjeva za pomilovanjem dvojca osuđenog na doživotnu kaznu zatvora zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, a koji je sastavio njihov odvjetnik Ante Nobilo su Rojs, Ivan Čermak, Marinko Krešić, Pavao Miljavac, Ante Gotovina, Krešimir Ćosić te Davor Domazet Lošo.

  Od vas 7, petero mi sjedi u kući od kad sam se rodila! Kako vas nije sramota

  Hvala!