Kolakušić teškim topništvom po Šprajcu: ‘Kaljuža, floskule, lupetanje i loš humor’

0
Foto: RTL

“Nema nikakve dileme da je hrvatsko mainstream novinarstvo nakupina individua koje imaju problema s čitanjem i pisanjem, a zaključivanje im je nedokučiv san. Iako je važnost slobodnog i objektivnog novinarstva za razvoj društva neporeciva, nema smisla uljepšavati stvarnost i zatvarati oči pred onim u što su se kvazimediji pretvorili.

Jedan od predvodnika trenda pretvaranja novinarstva u kaljužu, floskule, lupetanje i loš humor svakako je voditelj Zoran Šprajc, znan pod nicknameom Špriherica, ali nije jedini. Jednaki pristup izvrgavanja novinarstva i činjenica ruglu usvojile su i brojne druge redakcije, ali su im rezultati poražavajući” ocijenio je u objavi na Facebooku  Mislav Kolakušić.

Isti dan, nešto ranije, komentirao je i odluku Ustavnog suda da su covid-potvrde u skladu sa zakonom.

“Ustavni sud je odbio neuvođenje obveznog testiranja za cijepljene osobe u bolnicama proglasiti neustavnim i na taj način osudio tisuće pacijenata na zarazu Covidom 19, a mnoge od njih i na smrt. Ustavni sud je u svome rješenju priznao da je vjerojatnost zaraze i širenja virusa kod cijepljenih izvješća i unatoč tome što nije odluku Stožera o izuzimanju cijepljenih od testiranja proglasio protuustavnom s obzirom da dovodi u opasnost život tisuća pacijenata.

Tvrdnja Ustavnog suda da je vjerojatnost zaraze i širenja bolesti COVID-19 među osobama koje su cijepljene manje nego među necijepljenim osobama ne daje za pravo Ustavnom sudu da dovede u životnu opasnost stotine i tisuće pacijenata.

Upravo zbog takve odluke oni su danas preuzeli odgovornost za smrtnost ljudi, a što to u stvarnosti znači biti osobno odgovoran saznat ćete onoga što trena kada preuzmemo vlast”, kazao je Kolakušić.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here