Koliko kreme protiv bora uistinu pomažu?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Već u kasnim dvadesetima primjećujemo prve bore. Normalno je da koža, kako starimo, gubi elastičnost. Na tržištu postoji niz krema, a reklame nam poručuju da mogu usporiti starenje ili ga čak zaustaviti. Je li riječ o marketinškom triku ili kreme uistinu mogu izbrisati znakove starenja?

Ponuda krema je bogata. Uglavnom je riječ o farmaceutskim divovima ili malim domaćim proizvođačima. Obveza im je kupca informirati o sastavu proizvoda jer neki dodaci poput parabena i konzervansa mogu loše utjecati na kožu.

Kreme bi trebale biti odabrane prema dobi. Mlađe osobe ne trebaju upotrebljavati jače agresivnije kreme koje su za stariju dob nužne.

Ono što dermatologe zabrinjava, a potrošače ugrožava, činjenica je da proizvođači nisu obvezni napisati koja je količina sastojaka u pojedinoj kremi. Najveću pozornost usmjeravamo na poznate sastojke koji su sinonim za mladolik izgled, poput vitamina C i kolagena.

Posebice je upitna kvaliteta krema koji se kupuju putem interneta i na štandovima. Često na takvim kremama nije napisan ni sastav, a proizvode se u nehigijenskim uvjetima.

Nitko od ozbiljnih stručnjaka neće potvrditi istinitost reklama proizvođača koji neumorno oglašavaju svoje proizvode nudeći potrošačima produljenje mladosti. Koža je osjetljiva i tretiranje agresivnim kremama može utjecati na stanje cijelog organizma.

Stručnjaci preporučuju da kupujemo provjerene proizvode koji su dulje na tržištu. I da, ne nasjedajte na retuširane fotografije mladolikih ljudi koje nas mame na kupnju krema koje su baš njima obrisale bore i koži vratile elastičnost. Jer na izgled utječe više čimbenika, a kreme su samo malen dio slagalice na putu do produljene mladosti. (HRT)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vurušić: Da je ostala Jugoslavija, Plenković i Milanović danas bi bili članovi CK SKH

Diskurs predsjednika Republike i predsjednika Vlade za TNT su komentirali Vlado Vurušić (Jutarnji list) i Mladenka Šarić (One nastupaju). “Sukob...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img