Korisnici dječjeg doplatka mogu besplatno predati zahtjeve u svim poštanskim uredima

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Svi građani mogu u poštanskim uredima potpuno besplatno predati brojne zahtjeve za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku proširen je broj korisnika prava na dječji doplatak. U roku od 90 dana, do 1. listopada svi novi korisnici trebaju predati zahtjeve za ostvarivanje prava na dječji doplatak. Pozivamo sve građane da predaju zahtjev u bilo kojem od 1016 poštanskih ureda potpuno besplatno, kao da su to napravili u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Projekt suradnje Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji je pokrenut u svibnju 2017. u pet županija, od lipnja 2018. proširen je na cijelu Hrvatsku. U poštanskim uredima već je predano više od 16.000 zahtjeva Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Hrvatska pošta u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje zaprima sljedeće zahtjeve:

  • za doplatak za djecu
  • za pravo na mirovinu
  • za naknade zbog tjelesnog oštećenja
  • za usluge vezane uz ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.

Naša je misija biti građanima na usluzi, a ovim smo korakom bliže njezinu ispunjavanju. Strateška smjernica „Pošta – šalter države“ približava razne usluge javnih tijela korisnicima u svim krajevima Hrvatske. Suradnja Hrvatske pošte i HZMO-a otvara mogućnost decentralizacije usluga državnih institucija, pridonosi razvoju ruralnih krajeva te njihovim stanovnicima pruža mogućnost lakog pristupa uslugama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img