Svi građani mogu u poštanskim uredima potpuno besplatno predati brojne zahtjeve za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku proširen je broj korisnika prava na dječji doplatak. U roku od 90 dana, do 1. listopada svi novi korisnici trebaju predati zahtjeve za ostvarivanje prava na dječji doplatak. Pozivamo sve građane da predaju zahtjev u bilo kojem od 1016 poštanskih ureda potpuno besplatno, kao da su to napravili u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Projekt suradnje Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji je pokrenut u svibnju 2017. u pet županija, od lipnja 2018. proširen je na cijelu Hrvatsku. U poštanskim uredima već je predano više od 16.000 zahtjeva Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Hrvatska pošta u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje zaprima sljedeće zahtjeve:

  • za doplatak za djecu
  • za pravo na mirovinu
  • za naknade zbog tjelesnog oštećenja
  • za usluge vezane uz ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.

Naša je misija biti građanima na usluzi, a ovim smo korakom bliže njezinu ispunjavanju. Strateška smjernica „Pošta – šalter države“ približava razne usluge javnih tijela korisnicima u svim krajevima Hrvatske. Suradnja Hrvatske pošte i HZMO-a otvara mogućnost decentralizacije usluga državnih institucija, pridonosi razvoju ruralnih krajeva te njihovim stanovnicima pruža mogućnost lakog pristupa uslugama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.