Košarkašice u dvije utakmice ostvarile dvije pobjede

0
13

Proteklog vikenda košarkašice ŽKK Dugopolja odigrale su dvije prvenstvene utakmice. Cure su nastupile u dvije kategorije, U13 i U15, te su upisale dvije pobjede.

Cure U15 slavile kod Salone

U kategoriji U15 ŽKK Dugopolje gostovalo je u Gradskoj dvorani Solin gdje ih je dočekala ŽKK Salona. Dugopoljke su u susret ušle oslabljene za nekoliko važnih igračica. Ipak, u napetom susretu uspjele su slaviti protiv solinske ekipe i upisati nove bodove. Do kraja prvenstva cure kategorije U15 imaju dva susreta za odigrati. Idu u goste Škabrnji u zadru i u posljednjem kolu dočekuju Ragusu u Dugopolju. Trenre Stipe Čipčić je o susretu rekao:

Utakmica koja je bila neizvjesna do samog kraja ali naše cure su unatoč izostancima uspjele ostvariti pobjedu. Najbolja igračica najvjerojatnije je “out” do kraja sezone zbog problema s koljenom. Moram pohvaliti curu Nikolinu Rogošić, koja unatoč tome što je srednja škola stigne na treninge koliko je moguće i uvijek daje sve od sebe. Nikolina nam je svojim trudom ovaj put donijela pobjedu – rekao je Čipčić.

ŽKK Salona – ŽKK Dugopolje 59:62

ŽKK Dugopolje: Armanda, Baričević (2), Jukić (12), Rogošić (15), Kardum, Smodlaka, Perišić (12), Plazibat (21)

U13 bolje od Trogiranki

U Trogiru su cure koje nastupaju u kategoriji U13 igrale protiv domaće ekipe ŽKK Trogir. Trogirska momčad koja nastupa u ovom natjecanju igra van konkurencije, stoga zapisnik susreta nije vođen. Dugopoljke su pokazale svoju kvalitetu i pobijedile s 30 koševa razlike u odnosu na domaćinke. Momčad ŽKK Dugopolja nastupila je u kombiniranom sastavu u kojem je igral i nekoliko povratnica u klub. Trener Čipčić je rekao:

Budući da ŽKK Trogir igra van konkurencije iskoristili smo priliku da igraju cure koje su se tek vratile u klub kao Čipčić, Rogošić i Bosančić. Perišić je reprezentativka nogometa, ali pomoći će nam za iduću sezonu u ligi kadetkinja. Bosančić je cura koja je otišla u ŽKK Split prije 3 godine i vratila nam se također za iduću sezonu. Čipčić je odustala od košarke prije 2 godine, ali se odlučila vratiti košarci – zaključio je Čipčić.