KRAMARIĆ: ‘Želio bih se posebno zahvaliti izborniku Kanade, na kraju smo vidjeli tko je tu koga sj*b*o‘

0
Foto; ScreenshotYouTube
Mnogo je odabranih, na primjer Marko Livaja kao čovjek preokreta u momčadi, jedino je Marko ušao u odnosu na momčad „vatrenih” protiv Maroka, a izašao ozlijeđeni Nikola Vlašić. Livaja je k tome i zabio, za vodstvo, ali dva su momenta bila još presudnija.

Plebiscit je dozvao Livaju i Hajdukov majstor se iskazao, zabio je, ali ono što želimo naglasiti jest: potez Zlatka Dalića da baš Andreja Kramarića „upari” s Livajom.

Govorilo se ovo i ono, te Bruno Petković, te Lovro Majer, Mario Pašalić i tko sve ne, ali je Dalić ostavio Kramarića. Samo ga je malo izmjestio, na desno, a Livaju ostavio centralno.

A osporavani Andrej je zabio tri pogotka. Pardon, dva su mu priznata, a prvi što ga je zabio nije priznat zbog ofsajda koji je prethodio Kramarićevoj akciji, ali je i taj pokazao svu raskoš njegova talenta i realizatorske sposobnosti.

Kramarić je pogađao sami kut, van domašaja Milana Borjana (uostalom kao i Livaja) i ta preciznost uz darovitost u potezu donijela nam je prevagu protiv trkački raspoloženih, atletski građenih, ali tehničkim znanjem baluna inferiornih Kanađana.

Bravo za Kramarića, vratio nas je iz početnog očaja iznova u slavlje i euforiju. Od momenta da smo već krenuli pakirati kufere kad je Davies zabio, do čekiranja karata za osminu finale i dalje.

Kramarić je proglašen od FIFA za igrača utamice, a rekao je:

Riječi kanadskog izbornika motivirale su cijelu Hrvatsku. Želio bih se posebno zahvaliti izborniku Kanade gospodinu Herdmanu, bio nam je veliki motiv večeras. Nije mogao izabrati bolje riječi. Možda ih je mogao drugačije formulirati, ali na kraju, Hrvatska je demonstrirala tko je tu koga „s….o”,  rekao je Kramarić.

Ranije, pred tv-kamerama pričao je:

– Ovo je san snova… Posebna večer, kako za mene tako i za cijelu momčad – pričao je Kramarić poslije utakmice. – Početak je bio težak, ali pokazali smo ono što Hrvatska uvijek pokazuje. Imali smo fokus i psihičku snagu. Vratili smo se na pravi način i na kraju dominantno pobijedili. No, nema velikog slavlja. Zadnja utakmica u skupini odlučuje, a mi, naravno, želimo proći dalje. Moja dva pogotka? Naravno da je ovo posebna večer i za mene i za cijelu momčad. Ne daju se često dva gola na utakmici na Svjetskom prvenstvu.