Krvavo kolinje kod V. Gorice: Ubio je svinju pa pogodio i teško ozlijedio 18-godišnjaka, prijeti mu zatvor

0
Foto: PU sisačko-moslavačka

Jedva punoljetan mladić (18) teško je ozlijeđen tijekom svinjokolje u Obrezini kraj Velike Gorice. Njega je 70-godišnjak kojem je pomagao ustrijelio iz pištolja.

Kako u utorak otkriva Državno odvjetništvo, ‘osumnjičeni 70-godišnjak je 17. studenoga u Obrezini, u dvorištu prilikom svinjokolje, uslijed nestručnog rukovanja pištoljem kojeg je neprijavljeno posjedovao ispalio metak prema oštećeniku rođenom 2003. godine’, prenosi Danica.hr.

Mladić mu je, naime, pomagao držati svinju dok ju je 70-godišnjak usmrćivao hicem iz pištolja. Nakon što je ubio svinju, domaćin kolinja je htio isprazniti pištolj te je nesmotreno pritisnuo okidač i pogodio 18-godišnjaka koji je s još nekoliko osoba pomagao u svinjokolji.

Ozlijeđenom 18-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u KBC-u Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

‘Mladić mu je pomagao pri svinjokolji i bio je udaljen od njega oko dva metra. Oštećenik je zadobio ustrijelnu ranu u području lijeve prepone te je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu’, otkrivaju danas tužitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici navodi kako je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja muškarca kojeg se tereti za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Državno odvjetništvo za počinitelja nije tražilo pritvor, već mu zbog opasnosti od ponavljanja djela donijelo rješenje o mjeri opreza kojim mu je naložena obveza redovitog javljanja policijskoj postaji. Sumnjiči ga se da je kazneno djelo počinio iz nehaja, pa mu prijeti do tri godine zatvora, prenosi Danica.hr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here