Plenković Grmoji: Najdemagoškija ste nakupina, nudite narodu ivermektin

0
Foto: N1

U Saboru je premijer Andrej Plenković predstavio proračun za 2022. godinu nakon čega je došlo do okršaja između njega i zastupnika Mosta Nikole Grmoje oko veterinarskog lijeka ivermektina.

U Saboru je došlo do okršaja između Andreja Plenkovića i Nikole Grmoje.

“U potpunosti ste stavili šape na sve institucije, bilo bi dobro kad bi smo mi s vama bili na nuli, mi smo s vama na minusu. Kako je neizbježan odlazak glavne državne tužiteljice jer je štitila vašu Gabi, tako je neizbježan i Vaš odlazak jer ste bili mecena korupcije u Hrvatskoj”, poručio je Grmoja Plenkoviću.

“Ako vi sebe smatrate medvjedom, a onda imate šape, onda to držite za sebe. Drugo, neopisivo je bilo zadovoljstvo izbaciti Most iz Vlade. Najnelojalnija, najpokvarenija, najdemagoškija nakupina lokalnih aktera koji se igraju nacionalne politike. Razotkriveni ste tada, razotkriveni ste sada. Nudite narodu ivermektin, lijek za životinje. Za parazite kod životinja. Vidim da su vam šape tu. Sad mi je jasnije odakle ivermektin da pridonese borbi protiv covida-19. Čestitam”, poručio je Plenković, a prenosi Večernji.

Grmoja je tražio povredu poslovnika navodeći kako nitko iz Mosta nije zagovarao ivermektin.

“Kao sve cvita, Marić i vi…vi ste kao Lolek i Bolek”, poručio je Miro Bulj Plenkoviću.

Premijer mu je odgovorio: “Najniži populizam, demagogija, to je vaš postupak. Drago mi je znati da ste u Saboru, to znači da se testirate i da je sve ovo što je prethodilo tome bila demagogija”, poručio je premijer Bulju.

Davor Bernardić također je opleo po premijeru: “Na vašem papiru piše Ne znamo kuda idemo. Korupcija izjeda hrvatsko društvo, prestigli su nas čak i Rumunji po standardu. Probudite se, prestanite pričati narodu bajke”, poručio je Bernardić. Smatra da Plenković ne zna kako u Hrvatskoj ljudi zapravo žive, prenosi Dnevnik.hr.

“Kad sam vas zadnji put vidio vi ste bili u Gardalandu. Ta teza da sam ja u Bruxellesu je promašena”, kazao je Plenković Bernardiću.

Bernardić je zaradio opomenu. Opomenu je dobila i Karolina Vidović Krišto koja je poručila Jandrokoviću da ne zna voditi sjednicu Sabora.Ivica R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here