Kuća magičnog sata: horor fantazija za mlade, ali ne za djecu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

‘Kuća magičnog sata’ odiše zlokobnom atmosferom i definitivno nije primjerena mlađima od 12 godina, no može poslužiti za prigodno upoznavanje mlađih adolescenata sa žanrom horora.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Unatoč najavi koja je sugerirala da je Kuća magičnog sata fantasy film i obiteljska komedija za djecu, ovo je prije svega film strave i užasa namijenjen ranim adolescentima. Priča je to o desetogodišnjem dječaku koji nakon smrti roditelja počinje živjeti s ujakom koji je vještac u misterioznoj kući u kojoj skriveni sat otkucava do sudnjeg dana. Kako se radi o poznatom redatelju horora Eliju Rothu (Hostel), znajte da vaše mališane u filmu očekuje gledanje djece koja si nožem zarezuju ruke i puštaju krv, obavljaju demonske rituale i oživljavaju mrtvaca, a pojavljuje se i sam vrag. Dakle, dobro promislite je li to film za vaše dijete, jer djeca vrlo rado oponašaju ono što vide na ekranima. Cijeli film odiše zlokobnom atmosferom i definitivno nije primjeren mlađima od 12 godina. Oni bi lako mogli završiti u suzama ili šoku, pa nije isključeno da ćete morati napustiti projekciju, piše medijskapismenost.hr.

Za roditelje: Ako volite filmove strave i užasa, može vam poslužiti za prigodno upoznavanje mladih adolescenata sa žanrom u vrijeme Noći vještica, no drugu satisfakciju vjerojatno nećete naći.

Nasilje: Rezanje ruku nožem, bullying među vršnjacima… no uglavnom prepadanje i jezivi prizori.

Zastrašujući prizori: Ima ih dovoljno da se i desetogodišnjaci tresu za vrijeme i nakon filma. Izdvajaju se demonski rituali, vrag koji liže krv i jezive oživljene lutke, te vještica koja vara dječaka pretvarajući se da mu je nedavno umrla majka. A i oživljeni mrtvac koji izađe iz grobnice nije ni približno zabavan kao zombie u dječjim videoigrama poput Minecrafta.

Rječnik: Samo nepotrebne blage uvrede u prepucavanju odraslog para.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Umjeren.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vurušić: Da je ostala Jugoslavija, Plenković i Milanović danas bi bili članovi CK SKH

Diskurs predsjednika Republike i predsjednika Vlade za TNT su komentirali Vlado Vurušić (Jutarnji list) i Mladenka Šarić (One nastupaju). “Sukob...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img