LAG-u Zagora nova potpora od 16.350,00 eura iz programa Erasmus+ za razmjenu mladih

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Projekt LAG-a Zagora „Game of Stones – Igre stijenja“ prijavljen na program Erasmus+ / Ključna aktivnost 1 za područje mladih (rok: 15. veljače 2018.), ispunio je sve kriterije formalne prihvatljivosti, te se sa 78 bodova našao među odobrenih 16 projekata, prihvaćenih za financiranje od ukupno 58 prijavljenih u prvom prijavnom roku.

Razmjena mladih pod nazivom „Igre stijenja – Game of Stones“ održat će se na području LAG-a Zagora, (općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) od 16. do 23. kolovoza 2018., a okupit će 31 mladu osobu iz 5 partnerskih organizacija koje dolaze iz Finske, Velike Britanije, Italije, Malte i Hrvatske. Kao i većina mladih u ruralnim sredinama, mladi s područja LAG-a Zagora suočeni su sa socijalnom izolacijom, društvenom neaktivnošću i s manjkom mogućnosti koje su dostupne njihovim vršnjacima u gradskim sredinama. Povezivanjem s vršnjacima iz drugih EU zemalja te upoznavanjem s korištenjem potpora iz programa Erasmus+ stvaraju kvalitetnija polazišta za osmišljavanje društvenog života mladih u svojoj zajednici. Projekt će se baviti pitanjima filma kao sedme umjetnosti, cjelokupnim procesom nastanka i produkcije kratkog filmskog klipa.

Mladima, koji će posredstvom partnerskih organizacija (udruga mladih iz Torina /Italije/, Liverpoola /Velike Britanije/,Naxxara /Malte/ i Hamine /Finske/) i LAG-a Zagora boraviti na području LAG-a Zagora, bit će omogućeno da na inovativan i kreativan način osmisle i proizvedu kratke filmske uratke kojima radeći u multikulturalnom okruženju prepričavaju priče o prirodnoj i kulturnoj baštini domaćina na način da ih upoznaju, dožive i prezentiraju /koristeći stečena znanja i vještine/. Voditeljice projekta Marijana Botić Rogošić (voditeljica LAG-a Zagora) i Mara Radan (volonterka LAG-a Zagora) koordinirat će cjelokupnom organizacijom boravka mladih na području LAG-a Zagora, dok će osnovnu edukaciju u svrhu stjecanja digitalnih kompetencija mladih (radionice kojima će se obuhvatiti sve faze produkcije filma: od pisanja scenarija do montaže materijala) voditi Hrvoje Jelavić-Šako (redatelj /NYFA New York Film Academy).

Cilj i glavni fokus ove razmjene mladih je kroz internacionalni timski rad razviti i poboljšati digitalne vještine i kulturno izražavanje mladih; uključiti mlade u novi vid promišljanja i oblikovanja razvoja vlastite zajednice, fokusirati pažnju mladih na trajne i neprocjenjive vrijednosti zajednice (prirodnu i kulturnu baštinu); te da mladi kroz stečena iskustva multikulturalnosti osvijeste prirodne i kulturne sličnosti kao podloge za jačanje identiteta vlastite zajednice i razvijanje uvažavanja prema različitostima.

Rezultati projektnih prijedloga u području mladih za rok 15. veljače 2018. dostupni su ovdje, a sve druge informacije o mobilnostima mladih možete pronaći ovdje.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img