13 C
Split

Luka Modrić na vrhu svijeta! Osvojio je i “Zlatnu loptu”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Luka Modrić okrunio je 2018. godinu na najbolji mogući način! Hrvatski reprezentativac osvojio je “Zlatnu loptu” časopisa France Footballa, najprestižniju individualnu nagradu u svijetu nogometa. 

Modrić je postao prvi Hrvat i prvi središnji veznjak u povijesti koji je osvojio Zlatnu loptu te prekinuo desetogodišnju dominaciju dvojca Messi – Ronaldo.

Zlatna Lopta, priznanje za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, posljednja je ovogodišnja velika nagrada u nogometnom svijetu.

Modrić je dosad osvojio sve druge nagrade, a novim trofejem u Parizu kompletirao je  najbolju godinu u svojoj karijeri. Nakon što je s Real Madridom osvojio treći put zaredom Ligu prvaka s Hrvatskom je došao do finala Svjetskog prvenstva na kojemu je proglašen najboljim igračem prvenstva.

Osvojio je već UEFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša Europe, a proglašen je i najboljim nogometašem svijeta u FIFA-inu izboru. Internetski portal Goal mu je dodijelio nagradu za najboljeg, a isto je zatim učinio i američki časopis Gentlemen’s Quarterly (GQ). Prošli tjedan ga je najboljim proglasila i organizacija Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

France Football Zlatnu loptu dodjeljuje od 1956. godine na temelju glasova novinara tog časopisa te odabranih drugih novinara u zemljama izvan Francuske, prenosi HRT.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Franić bi uklonio spomenik HOS-u za kojeg su glasali SDP-ovci

Odgovarajući na izravno pitanje voditelja RTL-a, kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Ante Franić rekao je da bi uklonio sve što vrijeđa...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img