Startala juniorska malonogometna liga: Crni sutra protiv Konobe Tomić

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sutrašnjim utakmicama, koje će se odigrati diljem naše županije, za svih započinje juniorska malonogometna liga. U sklopu Prvenstva mladeži – regija jug malog nogometa, neki susreti odigrani su već danas, dok će se kolo kompletirati nedjeljnim dvobojima.

U 1. kolu nove juniorske sezone dugopoljska momčad MNK Hrvatski dragovoljac ATVP dočekuje ekipu Konoba Tomić. Utakmica će se odigrati na terenu male dvorane ŠC Gripe s početkom u 10:30 sati.

Juniori Crnih u ovoj sezoni najbolji su predstavnici talentirane mladosti iz dalmatinske zagore i zaleđa Splita. Momčad se sastoji od 80 posto igrača iz samog Dugopolja, dok je ostalih 20 posto sa područja Sinja i Solina. Taj detalj zasigurno će biti važan u stvaranju zajedništva i maksimalnog zalaganja jednih za druge.

Ekipa Hrvatskog dragovoljca u juniorskom uzrastu sastavljena je od juniora i kadeta. Budući da kadeti mogu nastupati za starije kategorije, voditelj i trener mlađih kategorija Ivan Moro je iskoristio je tu priliku i spojio ove dvije generacije. Najstariji igrači mladih Crnih rođeni su 2000. godine, dok su najmlađi rođeni 2003. godine, što ih čini najmlađom ekipom u natjecanju.

Predvođeni kapetanom Mateom Bosančićem, Crni su vrlo perspektivna momčad za koju ne sumnjamo kako će se hrabro suprotstaviti svim protivnicima koji ih očekuju. Zasigurno će tako biti i u sutrašnjem dvoboju kada dočekuju juniore Konobe Tomić. Bit će to vrlo teška utakmica, pogotovo jer je otvaranje sezone, no kapetan Bosančić je itekako optimističan i vjeruje u svoju momčad.

Juniori Hrvatskog dragovoljca igraju u 2. grupi natjecanja, takozvanoj Splitskoj ligi, koja ima 12 klubova, a odigrat će jednokružno 11 kola. Osim Hrvatskog dragovoljca u drugoj grupi još nastupaju juniorske momčadi Split, Universitas, Torcida, Hajduk, Mejaši, Genius, Olmissum, Konoba Tomić, Trogir, Okruk i Mulina.

Prvaci grupa, te drugoplasirani 2. grupe razigravaju za poredak od 1. do 4. mjesta dvostrukim kup sustavom u dvije utakmice. Klubovi iz 2. grupe ne mogu se međusobno sastati u polufinalu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img