Startala juniorska malonogometna liga: Crni sutra protiv Konobe Tomić

0
1

Sutrašnjim utakmicama, koje će se odigrati diljem naše županije, za svih započinje juniorska malonogometna liga. U sklopu Prvenstva mladeži – regija jug malog nogometa, neki susreti odigrani su već danas, dok će se kolo kompletirati nedjeljnim dvobojima.

U 1. kolu nove juniorske sezone dugopoljska momčad MNK Hrvatski dragovoljac ATVP dočekuje ekipu Konoba Tomić. Utakmica će se odigrati na terenu male dvorane ŠC Gripe s početkom u 10:30 sati.

Juniori Crnih u ovoj sezoni najbolji su predstavnici talentirane mladosti iz dalmatinske zagore i zaleđa Splita. Momčad se sastoji od 80 posto igrača iz samog Dugopolja, dok je ostalih 20 posto sa područja Sinja i Solina. Taj detalj zasigurno će biti važan u stvaranju zajedništva i maksimalnog zalaganja jednih za druge.

Ekipa Hrvatskog dragovoljca u juniorskom uzrastu sastavljena je od juniora i kadeta. Budući da kadeti mogu nastupati za starije kategorije, voditelj i trener mlađih kategorija Ivan Moro je iskoristio je tu priliku i spojio ove dvije generacije. Najstariji igrači mladih Crnih rođeni su 2000. godine, dok su najmlađi rođeni 2003. godine, što ih čini najmlađom ekipom u natjecanju.

Predvođeni kapetanom Mateom Bosančićem, Crni su vrlo perspektivna momčad za koju ne sumnjamo kako će se hrabro suprotstaviti svim protivnicima koji ih očekuju. Zasigurno će tako biti i u sutrašnjem dvoboju kada dočekuju juniore Konobe Tomić. Bit će to vrlo teška utakmica, pogotovo jer je otvaranje sezone, no kapetan Bosančić je itekako optimističan i vjeruje u svoju momčad.

Juniori Hrvatskog dragovoljca igraju u 2. grupi natjecanja, takozvanoj Splitskoj ligi, koja ima 12 klubova, a odigrat će jednokružno 11 kola. Osim Hrvatskog dragovoljca u drugoj grupi još nastupaju juniorske momčadi Split, Universitas, Torcida, Hajduk, Mejaši, Genius, Olmissum, Konoba Tomić, Trogir, Okruk i Mulina.

Prvaci grupa, te drugoplasirani 2. grupe razigravaju za poredak od 1. do 4. mjesta dvostrukim kup sustavom u dvije utakmice. Klubovi iz 2. grupe ne mogu se međusobno sastati u polufinalu.