Luka Roso nastupa za futsal reprezentaciju gluhih na nadolazećem 4. Svjetskom prvenstvu

Hrvatska futsal reprezentacija gluhih od 8. do 16. studenog 2019. godine nastupit će na 4. Svjetskom prvenstvu u futsalu za gluhe, koje se održava u Winterthuru, Švicarska konfederacija.

Hrvatska se nalazi u Grupi A sa Švicarskom, Španjolskom i Kamerunom. Prva utakmica na rasporedu je 8.11. u 19:00 h protiv Švicarske, nakon toga slijedi utakmica protiv Španjolske, 10.11. u 16:45 te posljednja utakmica u skupini protiv Kameruna, 11.11. u 16:45.

“Pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo u Winterthuru obilježila je dobra igra i pozitivan duh među igračima i stožerom. Svih 14 igrača spremno je i to nam je najbitnije. Nalazimo se u grupi koja nije lagana. Otvaramo prvenstvo protiv domaćina Švicarske, uvijek odlične Španjolske i protiv Kameruna o kojem ne znamo puno. Na svima nama je da damo sve od sebe te vjerujemo u dobre rezultate”, rekao je za Sportnet izbornik hrvatske reprezentacije Josip Bogdanović.

U momčadi i igrač Hrvatskog Dragovoljca Luka Roso

Hrvatska reprezentacija 2002. godine bila je europski prvak, dok se na ovo Svjetsko prvenstvo kvalificirala osvojivši 5. mjesto na posljednjem Europskom prvenstvu u futsalu za gluhe, koje se održalo prošle godine u Tampereu.

Luka Roso

Izbornik reprezentacije, Josip Bogdanović na temelju konzultacija sa stručnim stožerom odredio je sljedeće igrače: Marko Prošenski , Mišel Dominko, Jakša Jakus, Kristijan Živković, Josip Smokvina, Darko Val, Anton Lalić, Ivan Vidaković, Kristian Selaković, Antonio Škvorić, Mirko Vukić, Luka Roso, Mate Kvesić i Ivan Miletić.

Reprezentativni poziv izbornika Bogdanovića dobio je i mladi Luka Roso. Roso je kapetan, te ujedno i jedan od ponajboljih igrača juniorske momčadi MNK Hrvatskog Dragovoljca ATVP. Roso je prvi poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju gluhih dobio ovog ožujka.

Čestitamo mladom reprezentativcu Luki Rosi te želimo puno sreće njemu i hrvatskoj reprezentaciji.