Maleni Leon iz Otoka kraj Sinja treba našu pomoć

0

U Otoku će se od 10. do 12. kolovoza održati humanitarni sportski događaj (malonogometni turnir) koji za cilj ima prikupiti sredstva kojima bi se sufinancirala operacija kao i odlazak na liječenje u SAD malenog Leona Markovića (r. 27.10.2017.).

Naime, Leon se rodio sa TAR sindromom i po dostupnim podacima jedini je u Hrvatskoj s tom dijagnozom. Prva dva mjeseca života proveo je u bolnici u Zagrebu te potom u Splitu, borio se sa sepsom, urinoinfekcijom a kasnije i teškom dehidracijom i proživio je previše toga s obzirom da mu je dva puta život bio ugrožen. Operacija koja se izvodi u Hrvatskoj nije u potpunosti adekvatna za njegovo stanje i dala bi mu maksimalno 10-20 % pokreta u šakama te ne bi mogao obavljati osnovne životne funkcije i gotovo u 100 % slučajeva se ruke vrate u nekoj mjeri na prijašnje stanje. Operacija dr. Paleya, koju je sam razvio i unaprijedio do danas, zvana ulnarizacija već se izvodila na TAR djeci sa izvanrednim rezultatima dajući im maksimalno korištenje rukica u svakodnevnom životu bez mogućnosti povratka na prijašnje stanje. Troškovnik operacije, oporavka, terapija i svega ostalog je 157 379 dolara, a akcija prikupljanja krenula je prije nekoliko tjedana.

Stoga je grupa mladih Otočana pokrenula akciju za svog malog sumještanina, a ne sumnjamo kako će i Otok i cijela Cetinska krajina kao i nebrojeno puta do sada pokazati veliko srce i dati svoj doprinos. Prijave ekipa (kotizacija iznosi 250 kuna) za malonogometni turnir koji će se održati na ŠC Gola Brda mogu se izvršiti na sljedeće kontakt brojeve:

– Ivan 098 661 895
– Frano 095 885 0747

Sav prihod od humanitarne akcije ide u svrhu Leonovog liječenja, zaključuje Ferata.hr.