I u srijedu će biti pretežno sunčano i relativno vjetrovito, a u nastavku tjedna nestabilnije, uz pljuskove u četvrtak uglavnom u gorju, a od petka i drugdje, pa i ponegdje na Jadranu, uglavnom na sjevernom dijelu. I dalje će biti barem vrlo toplo, većinom i vruće, a vjetar će oslabjeti.

Srijeda – uglavnom sunčano i vruće

U istočnoj će Hrvatskoj prevladavati sunčano, uz povremeno umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, te najvišu dnevnu temperaturu oko 30 °C.

U središnjoj Hrvatskoj većinom sunčano te vrlo toplo i vruće. U sjevernim predjelima puhat će umjeren, sredinom dana na udare i jak sjeverni vjetar, drugdje slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura od 17 do 20 °C, a dnevna od 29 do 32 °C.

U gorju će sredinom dana biti umjerenog razvoja oblaka, ali je vjerojatnost za poneki pljusak mala. Na sjevernom Jadranu sunčano, ponegdje i vedro. Uz obalu će u noći i ujutro puhati slaba i umjerena bura, a prema otvorenome moru danju umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka ujutro u gorju i unutrašnjosti Istre od 13 do 18 °C, na moru od 21 do 25 °C, a danju većinom od 26 do 31 °C. Temperatura mora od 21 do 26 °C.

I u Dalmaciji bura i tramontana, prema otvorenom moru i jaka. More će biti malo i umjereno valovito, na otvorenom moguće i valovito. Prevladavat će sunčano i vruće, uz dnevnu temperaturu većinom višu od 30 °C.

I na jugu Hrvatske vedro ili malo oblačno, te danju vruće, a jutro toplo, uz najnižu temperaturu od 22 do 25 °C. Bura će uz obalu slabjeti, a na otvorenome će još biti umjerenog sjeverozapadnjaka pa će more u početku još biti valovito.

Od četvrtka – nestabilnije…

U nastavku tjedna u unutrašnjosti će biti nestabilno, ali i dalje vrlo toplo i vruće te uz dosta sunčana vremena. Pljuskovi su u četvrtak najvjerojatniji u gorju dok će ih u petak i za vikend biti i drugdje.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, a  bit će i većinom vruće. Nestabilnije u četvrtak u Istri, osobito njezinoj unutrašnjosti, a u petak je poneki pljusak moguć i na sjevernom Jadranu. Vjetar će oslabjeti.

Pelud

U srijedu će biti visoka koncentracija peludi korova u središnjoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, a nekima može smetati i umjerena koncentracija u istočnoj Hrvatskoj i na srednjem Jadranu.

UV indeks

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, bit će većinom visok i vlo visok pa ako ste osjetljivije kože i boravite dulje izvan “debele” hladovine – ne zaboravite se kvalitetno zaštititi.