Mamić tvrdi – želi ga ubiti čepinska mafija, a cilj im je i Miroslav Kutle. On za RTL govori: ‘Još je i gore nego kaže Mamić’

0

Nije ovo prvi put da Mamić spominje čepinsku mafiju, tvrdio je da je ona prijetila osječkim sucima kako bi ga osudili, a neka druga imena podzemlja optuživao je i za atentat na njega u ljeto 2017.

“Planira se atentat na mene”, rekao je to USKOK-vim istražiteljima bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić krajem studenog u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, dopunio je iskaz i tvrdnjom da ga želi ubiti takozvana čepinska mafija, kako prenosi Nacional, a planira ga ubiti, kaže Mamić, Tomislav Sučić.

Osim njega meta im je, i također odbjegli u BiH, Miroslav Kutle. O tome Mamić ponovno ne želi pred novinarima. Inače, Sučićevo ime spominjalo se nedavno nakon eksplozije u zgradi na Laništu. Bio je to napad na njegovu suprugu i djecu, dok je Sučić bio u zatvoru, a pao je u operaciji Tebra zbog trgovine drogom.I nije ovo prvi put da Mamić spominje čepinsku mafiju, tvrdio je da je ona prijetila osječkim sucima kako bi ga osudili.

A neka druga imena podzemlja optuživao je i za atentat na njega u ljeto 2017., kada je govorio: “Bojim se, smrtno se bojim za sebe, bojim se za svoju obitelj koja je morala bježati glavom bez obzira”. Meta čepinskog klana nije samo on, već tvrdi Mamić planiraju ubiti i Miroslava Kutlu, koji je također još uvijek u bijegu u BiH.

Na naš upit, Kutle odgovara da su pojedini mafijaši involvirani u sve sfere hrvatskog društva i države.

“Pouzdano znam da je stvarna situacija neusporedivo gora nego što je opisuje gospodin Mamić. Već sam u više navrata na razne načine ukazivao na to da je ozbiljna ugroza za hrvatsko društvo i državu organizirani kriminal pod sofisticiranim vođenjem i koordinacijom braće Pripuz”, rekao je.

Svojim iskazom, kojih je već dao nekoliko u BiH, prvenstveno oko sudaca, Mamić pokušava stvoriti bolju pravnu podlogu u svojoj borbi za slobodu. Iako mu je odbijena ustavna tužba, svi iskazi pa i ova dopuna, ide i prema Europskom sudu za ljudska prava. Lidija Horvat, odvjetnica Zdravka Mamića kaže:

“Sve daljnje akcije državnih tijela, tijela progona, naravno da idu u korist Zdravku Mamiću, međutim već i sa ovim što imamo smatramo da postoji dovoljan stupanj sumnje da Europski sud utvrdi takvu povredu”.

A ako to utvrdi, Mamić će moći tražiti i obnovu postupka, donosi RTL.

T. R. I/Foto: screenshot YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here