LAŽIRALA ZAPOSLENJE Zagrepčanka krivotvorila dokumentaciju, banka joj isplatila nenamjenski kredit od 180.000 kn

0
Foto: Dugopolje.org

Žena (35) je tijekom 2021. godine u namjeri da za sebe ishodi kredit u banci, izradila ili dala izraditi službenu dokumentaciju o zaposlenju u trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu, kao i drugu potrebnu dokumentaciju za dobivanje kredita

Naime, žena je tijekom 2021. godine u namjeri da za sebe ishodi kredit u banci, izradila ili dala izraditi službenu dokumentaciju o zaposlenju u trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu, kao i drugu potrebnu dokumentaciju za dobivanje kredita, priopćila je PU zagrebačka. 

Na osnovu pribavljene dokumentacije, znajući da se radi o krivotvorini, osumnjičena ju je predala putem kreditnog posrednika odnosno drugog trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, a koje društvo ju je proslijedilo u banku ne znajući da se radi o krivotvorenoj dokumentaciji.

Sredinom srpnja 2021. potom je  osobno ispunila zahtjev za nenamjenski kredit u poslovnici banke na području Medveščaka, dostavila takvu izrađenu krivotvorenu dokumentaciju te lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu zaposlenike banke oko zahtjeva za kredit, kao i dostavljene krivotvorene dokumentacije, na osnovu koje je osumnjičenoj odobren kredit u novčanom iznosu od 180.000 kuna, gdje je 26. srpnja 2021. godine ovjerila ugovor o nenamjenskom kreditu u javnobilježničkom uredu te ovjereni ugovor o kreditu predala u banku.

Nakon navedenog, osumnjičenoj je isplaćen kredit na tekući račun u iznosu od 177.850 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here