Metkovac pozvao na prosvjed: Plenković pokušava mrvicama umiriti građane koji su bijesni zbog neviđene pljačke u Ini

0
Foto: Screenshot HRT

Saborski zastupnik MOSTA iz Metkovića Nikola Grmoja pozvao je putem Facebooka na prosvjed koji će se održati u subotu u 12 sati ispred središnjice HDZ-a u Zagrebu.

“Vlada će danas pokušati ‘mrvicama’ umiriti građane koji su bijesni zbog neviđene pljačke u Ini. Nemojte nasjesti, njima milijarde, vama mrvice! Svi na prosvjed u subotu u 12 sati, ispred središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma!”, napisao je Grmoja na Facebooku.

Prosvjed je najavio pokret “Slobodni zajedno” povodom velike afere u Ini, u kojoj je pokradeno više od milijardu kuna, pod nazivom “Dajemo vam otkaz”. Cilj prosvjeda je, rekli su iz pokreta, smijeniti Vladu premijera Andreja Plenkovića.

Božo Petrov (Most) smatra kako je dobro da je Vlada odriješila kesu koja je napunjena zbog inflacije, javlja N1.

Mjerama se želi anulirati bijes javnosti zbog pljačke u Ini 

Iako je ljudima koji su u katastrofalnoj financijskoj situaciji dobro bilo što da bi mogli premostiti mjesec, budimo svjesni da je ovo samo gašenje požara i kratkotrajno kupovanje socijalnog mira, posebno sada kada je Vlada pod udarima zbog neviđene pljačke u Ini, rekao je.

„Usput rečeno, to je tek trećina novca koji se godišnje pokrade u Hrvatskoj. Ovo je kratkotrajna intervencija jer mjere nisu usmjerene da stvore dodatna financijska sredstva kroz ulaganje u gospodarstvo i time bolje plaće. Ona samo gasi požar i čini ljude ovisne o drugima”, ocijenio je Petrov.

Također smatra kako mjere nisu sustavno razrađene. Nužno je što prije smanjiti porez na dohodak jer će tako najviše novca ostati obiteljima, poručio je čelnik Metkovac.

Ivica R.