Penava udario po Plenkovićevim mjerama: Pa zar on nema djecu? Zar njemu njegova djeca nisu svetinja?

0
174
Foto N1

Plenkovićeva Vlada opet je danas briljirala donijevši odluku o izravnim mjerama kontrole, ili ti ograničenja cijena, za 9 ključnih prehrambenih proizvoda, među kojima su ulje, brašno, šećer, svinjsko, pileće i miješano mljeveno meso i sve s ciljem očuvanja kupovne moći građana. Hvalevrijedan potez koji je Domovinski pokret predlagao još prije ljeta, međutim i dalje nedovoljno. Nakon obrade podataka, razvidno je kako, usporedbom cijena prije intervencije Vlade te nakon intervencije Vlade, i dalje imamo znatno skuplje cijene od, primjerice, susjedne Mađarske.

Kaže ‘veliki i brižni’ Plenković kako je demografija pitanje opstanka Hrvatske. Čini se da on ozbiljno ne želi da Hrvatska opstane – obiteljima s jednim djetetom dat će – pazite sad ovo – jednokratno po 300 kuna, a onima s dvoje djece jednokratno po 500 kuna! Pa zar on nema djecu? Zar njemu njegova djeca nisu svetinja?! Jer ako jesu, kako se može pogledati u ogledalo nakon ovako sramotne odluke?

U nizu sramotnih mjera i još sramotnijih cifri dotakao se on i studentskih stipendija i obroka za studente. No, kad zbrojite sve to, ukupna cifra gore navedenih mjera je 692 milijuna kuna – manje nego što su pokrali njegovi prijatelji i partijski poslušnici samo u INA-i! Jedino nismo sigurni je li mu novac za ove mjere posudio najbogatiji penzioner u Hrvatskoj Dane, ili će troškove mjera pokriti iz neke nove HDZ-ove pljačke, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Prema nedavno objavljenom izvještaju o poslovanju nacionalne naftne kompanije otkriveno je kako je Hrvatska, lani po prvi puta u dvadeset godina, uvezla više prirodnog plina nego što ga je proizvela, čime se Vladina mantra ”Hrvatski plin kod hrvatskih je potrošača” apsolutno demantira. Prema izvještaju vidi se kako od 2009. u Hrvatskoj rapidno opada proizvodnja pline te, da je INA ostala u vlasništvu Hrvatske, do ovoga ne bi došlo! Još jednom pozivamo DORH da poništi ništetan ugovor protivan hrvatskom Ustavu i vrati INA-u tamo gdje pripada – u Hrvatsku!

Mogli bismo ovako unedogled, ali ključ i suština svega mogla bi se svesti u jednu rečenicu: Kada je država skupa i neučinkovita, nema te mjere koja je može spasiti!

Domovinski pokret naglašava da je Ivan Penava je još u travnju predlagao zamrzavanje cijena!

Anita M.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here