Milanović: “Hrvatska vojska je oslobodila BiH, onu u kojoj danas Hrvatima na lopovski način oduzimaju prava”

  0
  Predsjednik Milanović u Splitu: Hrvatska mornarica mora imati brodove za obalnu stražu, očekujem angažman Vlade i premijera „Hrvatska mornarica ne može bez materijalne potpore, ne može bez brodova“, istaknuo je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović na svečanosti obilježavanja 31. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice u Splitu. FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

  Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u subotu je u Križevcima sudjelovao na obilježavanju proslave Dana hrvatskih branitelja te je dao izjavu.

  “Rat je došao, napadnuti smo, nitko nam nije pomagao”, naglasio je Milanović te podsjetio na oslobodilačke akcije u koje je Hrvatska išla bez dovoljnog naoružanja.

  VIŠE NA WEBU

  Hrvatska vojska je oslobodila BiH, onu u kojoj danas Hrvatima na lopovski način oduzimaju prava”, kazao je predsjednik Hrvatske.

  “Tko previše dokazuje, taj radi dobar posao”, naglasio je te dodao kako Hrvatska ne smije biti svedena na briselsku ekspozituru.

  Podsjetio je na sve koji su dali živote u Domovinskom ratu. No, to ne cijene svi.

  “Ne da nam danas neće reći hvala, nego ti kažu da si zločinački pothvat”, rekao je Milanović te poručio da mu je toga dosta.

  Treba voditi računa o tome da je Europska unija uzela a malo daje, poručio je hrvatski predsjednik te rekao da se ne bismo trebali impresionirati omotnicom i fondovima.

  Milanović je naglasio kako EU Hrvatskoj godišnje daje pet milijardi kuna više nego što Hrvatska njima daje. Kad ne bismo bili u Uniji, samo od carina bi zarađivali tri milijarde, poručio je, prenosi Dnevnik.hr.