Misli Dida Andrijice (10): kojega đavla nan je triba Pelješki most? Naspeš brte plažu i etoga!

Must Read

Zdravi bili dico moja!

Eto nama lokalni izbora. Gledan ja ovi dana, i mi jopet isti. Obećanja se redaju, oš cestu, oš školu, oš žičaru? Šta god oćeš priupitaj, i oni će obećat! A ovi naš maniti narod, jopet viruje…

Pa majkumupoljubin, jesu li van isti obećavali to isto, i još više i prija četri godinice? Pa i prija osan? I šta su napravili? Jamili sebi koliko je ko moga , a ti moj narode zube na stol! Svako četri godine ja čitan i ne mogu sebi doć!

Da su ispunili dvajest posto od obećanja, naši bi gradovi i općine bili svaki za se mala švicarska! Ali, znat će oni kazat, kako se unda nije moglo poradi otegotnih okolnosti, a sad će se vrcon to rješit, čin oni zasidnu u fotelje.

Još samo čekan kako će koji ovi primorski kandidat obećat plažu do Italije, jerbo što je veća plaža, više ljudi moreš utrat na nju. A i onako nasipaju ko maniti, tako da i brez obećanja bi mogle naše plaže doć barenko do Visa.

I undak se mislin… kojega đavla nan je triba Pelješki most? Naspeš brte plažu i etoga! Čekan i da koji ovde u ovoj nesritnjoj dalmatinskoj zagori obeća kako će mo proizvodit poljoprivrede ko Amerika. Samo šta nan fali zericu obradive zemlje. Ali nije to problem, nasut će oni i tudan, ono šta pritekne od plaža.

I undak naravno, zeru Ustaša i partizana, ko da se oni bore za ulaske u gradske i općinske kuće. A narod ki narod, odma privati, i unda režimo jedni na druge, di je ko bija 41, a di 91, i u cilome tome cirkusu, ne vidimo da nan općine i gradovi propadaju, da nan dica iđu vanka, da smo postali servis za one koji su se nahapali, pa se sad igraju dozvolan i vezan.

Eno i oni malekni tomašević viče kako bi on vratijo titin trg. Znamo te rodjače, ne bi ti i takvi vratili samo titin trg, nega bi i državu titinu vratili kad bi mogli! Zato narode, pamet u glavu, odajte po svojin općinan i gradovin, vidite šta van se događa, i provajte upalit mozak, i na ovin izborin izabrat čestite!

Ako je takvi još podikoji osta u ovoj našoj napaćenoj Rvackoj?!

Zdravi bili!

Vaš did Andrijica

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img