HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (33): "Brez obzira na rat, on je hrabro uletija...

Misli Dida Andrijice (33): “Brez obzira na rat, on je hrabro uletija u avijon, otiša u nepoznatu državu i nepoznat grad, otiša u Brisel”

Zdravi bili dico moja!

Nemere brte unas proć ni tri dana brez kakvoga skandala, brez barufe.

Eno Plenkoviću ujitilo još jednu ministricu, onu malu Žalac. Pa brte kako si ji bira? Više će ti ministara bit po zatvorin nego na slobodi. A šnjomen je posebna priča.

Ona se malo zaigrala, pa je jamljala di je stigla. E sad, đava bi joj bijo da je jamljala naše pare, nego se zaletila jamljat evropske. I tute je đava odnijo šalu, ona rumunjka pričepila, pa su naši, istina i Bog, nevoljko, ali su je spratili u pržun. Ali nije je stranka izbacila, kaže Plenković da postoji ono da je svak nevin dok mu se ne dokaže.

A mensečini da je nisu izbacili jerbo počne li ona pričat, mogli bi sastanke vlade držat u Remetincu. A kad čovik pogleda one dvi, onu iz uskoka i državnu odvjetnicu, more samo Bogu zafalit šta nan nije i gore. Nji dvi na tiskovnoj , ko dvi kokoše. E sad, nemeren ja reć da su one nesposobne. Ali ako nisu nesposobne, a benaste nisu, jerbo nebi puste škole završile, undak ji neko drži za vrat, pa one jadne mogu radit samo šta jin se kaže. A kako su anamo u uskoku i u državnomu odvjetništvu puni posla, dogodi se i podikoja greška.

Tako su poslali sve papire o slučaju Žalac u evropu, i zaboravili ji kopirat. Biće Mare Jokaševa, a ona je čistačica tamo, nije bila još očistila kopirnu makinju, pa nisu stigli.

Tako će jadna čistačica Mare bit glavni krivac za propust našega pravosuđa. Nu, manit san i ja. Čemu se čudit unas, kad naš , rvacki, veleposlanik kaže da je u rvackoj bijo građanski rat. Đava odnijo njega i onoga ko ga je postavijo.

Triba čoviku pušćat dokumentarce svaki dan dvajest sati na dan. I to ako se more, negdi u Lepoglavi. Mi se unda čudimo srbima? Štaš se čudit, kad imaš takve veleposlanike.

Štaš se čudit kad imamo vake političare!

I dico moja, mi smo ji izabrali! Nek nas taru, kad smo maniti! I ona dva, Milanović i Banožić se još jačaju. Ko dica u vrtiću. Ovi njemu ukinijo vožnju s vojskon, ovi njemu ukinijo govoranciju.

Ovi viče da Milanović oće privatnu vojsku, a sam se voza pilatusin, ko da mu je ćaćino. Nezna čovik di bi glavu okrenijo da ne vidi i ne čuje cili jad šta nas okružuje.

Eno Plenković viče kako se heroji boje vate. I onako on to okoprčno izjavljuje, napuva se ki tukac. I sve se mislin, u pravu je on. On je oličenje hrabrosti!

Zamislite vi dico moja, kad je bijo rat, u sri rata, on se nije boja otić u Brisel! Nije ga bilo stra otić u nepoznatu državu, i nepoznat grad.

Brez obzira na rat, on je hrabro uletija u avijon, i otiša u Brisel! I nije jedini… pogledajte ko nas vodi, sve će van se samo kazat!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica
Foto: privatni album

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari