Foto: Screenshot

Kako osvojiti vidljivost (vlast se osvaja vidljivošću, a ne tek tako) na nekom već ekstremizmu, jer kako drukčije.. a onda otpiliti te najgore među sobom, i postati ozbiljna, a vladajuća stranka?

Jer bez da grmi, samo razumnim prijedlozima i primjedbama, ne možeš danas niti naručiti piće. Docirajućim tonom se zadržava vlast, a ne osvaja.

Vlast se osvaja kad dovoljno ljudi zamrzi na “ove gore”, a povjeruje da će ih “ovi dolje” baciti u ropotarnicu povijesti.

To je jedini način postati netko, pa koga briga za nekoga tko ne zna zakuhati, a drugo, tko bi i mogao vladati sa, za zakuhavanje neophodnim luđacima među sobom. HDZ je to, jednom, uspio, na jedan način i SKH je to, nekad, uspio … Most to neće uspjeti. A zašto?

Zato što to traži ključnu i stalnu, stabilnu masu prisaša i adekvatnu logistiku, a najviše traži povijesnu kadencu. I sad Most mobilizira s dna kace, ulazi u status bizarnog antimaskaštva, a pokušava se ne uvaljati do kraja u taj identitet bizarnog, oni svojim šerijatskim Markom & fra Lazarom pobunjenikom, moraju otkazati prerano, a HDZ svojim zločestim Tomicama nije morao, bar ne prije priznanja RH. On se pušta s lanca, mora, a riskira previše, jer gledajte…

Vidite, voljeli tu činjenicu ili ne, HDZ je uz sve kontejnere prljavog veša, u svim prijelomnim odlukama (osim ratne privatizacije), bio na pobjedničkoj strani povijesti. I on si svinjariju antivakserstva ne bi (morao) priuštiti .On griješi, ali ne više od toga, kao i sestrinski SDP, koji isto tako neće nestati. 

Ovo  koprcanje trolista Predsjednik – Most – Crkva, preživjeti će trajnije… samo crkva. Jer ona ima tu rezervnu logistiku, ima 100 000 vlastitih govornica, i kad se njihov brod nagne preko 25 stupnjeva, oni ga vrate, organizirat će ovi mekši, molitve za djelotvornost cjepiva, namignuti vladi kao zavodljiva snaša, i sve ok.

A Most ima svoje nezavisne  Ivicu i Maricu, da smisle kako to svi oni u Mostu nisu ispali  baš kreteni… a jesu. Jer Tuđman bi u ovim okolnostima bio ono što je Plenković, i imao bi istu prednost. 

Ljudi…. ne žele preći na Islam, udariti na Vatikan, i druge pizdarije s mitinga. Malo žele prigovarati da im se ne pokazuju potvrde, boje se nuspojava, ako se cijepe se manje boje, ali nije ovo Galija u doba Asterixa.

Zato se i SDP može vratiti, a MOŽEMO će jednako vjerojatno nestati. Jer je depopulacijska i antisocijalna  trans kvaziljevica…Hrvatskoj je takva trajno neprihvatljiva, a njima je to neizbježna zadaća.

Ako već nisu povješali po kandelabrima mafijaše i monopoliste, a bilo je jasno da neće…moraju bar dijeliti grah, a ne udarati po stipendistima i drugoj sirotinji, a oni to ne čine, niti klizališta neće biti, i ta će se podrška osipati , a kostura koji ispadaju iz ormara će biti sve manje, ili će pljesak što se dokazalo koliko su ovi prije krali, biti sve tiši.

A SDP ima, kao i HDZ, one sigurne  rezerve podrške, da ne mora ulaziti u rizik ekstremizma  kao Most i Možemo. Piješ pivu, i za HDZ si, ili SDP.

 Osim svega, usput, Rusi u gostima uvijek gube, ili bar oni za koje navijaju. Pa za antimaskašku desnicu, ili jedne od zelenih, o Njemačkoj recimo, govorim. A i nitko se nije pojavio kod nas, iz oblaka, nego opet, na temelju očekivanja i savezništava koji nisu nastali u zoni ZET-a

Piše: Vanja Zlatović