HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (36): "Fala Bogu pa je ministar Horvat za vrime...

Misli Dida Andrijice (36): “Fala Bogu pa je ministar Horvat za vrime rata uteka u Sloveniju!”

Zdravi bili dico moja!

Eno rekli nan iz evrope da smo ili će mo popušit one silne eure šta su nan dodilili, jerbo nismo onon stvari makli u obnovi! Oću reć, država nije onon stvari makla, a narod je ko narod, uskočija, pomaga, gradija, sla i svak je kliko je moga i zna pomoga tomu nesritnome svitu na Banovini.

Vlast jedino šta je napravila, to je da je sminila onoga Vanđelića, koji mi se moran priznat, na prvu svidijo. E sad, jeli on jadan tražijo da se nešto počne radit, ili in je na druge načine diza živce, to ne znan.

Znan samo, ako je sudit po obnovi, za nas je dobro šta je oni ministar Horvat za vrime rata uteka u Sloveniju! Bože sveti, šta bi snami bilo da je nedaj Bože osta i oša u rat???

Zamislite dico moja da ga je za rata stavilo da sničin upravlja? Zamislite da je rećemo bijo glavni za logistiku? Pa nebi naši bojovnici košulje na sebi imali, netriba pričat o municiji ili granatan. Taj bi nas uništijo i prija priznanja! Tute nas je Bog pogleda , kad je njega đava odnija u Sloveniju!

A šta se tiče obnove, pada mi još jedna stvar na ovu moju pamet; mensečini da će mo mi obnavljat sve našin paran! E sad će te vi pitat kakao i zašto? A ja ću van kazat!

Vako!

Evropa kad dadne pare unda gleda u trošenje ko sokol. Nemereš brajo lipe dadnit stranačkin prijateljin ili zaslužnin pojedincin. Oni sve muko moja cijene napamet znaju, pa ako nešto košta 100, unda je 100, nemere bit ni 150, ni 300 ni 500! Nemere se jamit, dico moja!

Zato ćemo mi obnavljat od naši para, di mazlumi imaju slobodu. Đava će pitat jeli štogo priplaćeno i kliko je priplaćeno. Zato je meni jasno da se ovi na vlasti nisu tili niti baćkat s evropskin paran.

A za jadni narod ionako niko ne pita! I undak se čudimo šta nas je sve manje i manje…dobro nas je i ostalo kakvi smo!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari