HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (37): Svit uša u 2022. a mi se vratili...

Misli Dida Andrijice (37): Svit uša u 2022. a mi se vratili u 1972. NESMIŠ PISNUT! “Sloboda govora da, ali ne garantiramo slobodu poslje govora!”

Zdravi bili dico moja!

Nećete virovat šta mi se nikidan dogodilo. Doša ja u gostijonu u onoga berlavoga Mate digitrona, a gostijona puna.

Pozdravin ja ljude, sidnen sa Anton Kobilin i tako nakon prvoga ljudikanja, pitan ja:

Ljudi, jeste li vidili ono na dnevniku? A oni šute. Niko ni riči. Štagod upitan, niko ne odgovara. Koji van je đava? – pitan ja njizi. Šuti, đavlu te dajen, tebe i palitiku – odgovori mi Mate Digitron

Odma se uključi i Ante Kobilin pa kaže: dobro si mu reka Mate, on bi nas sve u prdekanu smistijo! Meni ništa nije bilo jasno Boge mi moga!

Undak mi je Ante objasnijo: Jeli ti vidiš šta se događa? Vidiš li ti da oće ljude zatvarat samo ako pisnu nešto protiv vlasti?

Znadeš li ti da su se privatili onoga zakona šta ga je pisa Jakov Blažević, i da moreš u pržun čin se njima ne svidi šta govoriš. Zato muči u gostijoni, muči na fejsbuku i u komentarin.

Ako imaš šta komentirat, ajde u štalu pa to s ovcan pričaj! I undak meni sine! To je zato jerbo su u Zadru pritvorili onu dvojicu šta su plenkiju rekli da je pavijan i da ga triba jajin gađat. Eto dico moja di smo došli…

Cili svit oša u 2022, a mi se vratili u 1972. Nesmiš reć ono šta misliš.

Nego, nu! Ovi mu je reka, oću reć napisa da je pavijan i privelo ga. Moguće da je to zato, jerbo je upotribijo egzotičnu životinju.

A kako znamo da naš plenki voli Rvacku, morebit da ga nebi zatvorilo da je napisa da je magare, ovan, vepar ili takva neka slična naša autohtona živina. Šta će ti tuđe živine? Mi ovde u Rvackoj imamo naši živina, i njizi triba reklamirat! Isto tako, ovi drugi je moga reć da ga tiba gađat zdravin jajin, a kvalitete! Da se znade da mi još imademo zdravi jaja!

Isto tako čitan, zabranilo onoj dvojici šta pričaju dok pivaju izdat album. Kažen van ja, ko da je 72! Tako su i pokojnjega Vicu zabranjivali. I kaže, njijove pisme vriđaju. Koga? Jugoslavene, komuniste, idbaše i one ostale koji ko ćimavica čuče na ovoj našoj Rvackoj i piju joj krv. Nji vriđa! Nu, zamisli!

A šta su onin berlavin malin ćelavin šta piva da su njegovi pobjedili 45? A šta sa pupavcen koji slavi u Banja Luci osnivanje republike srpske na krvi nevini ljudi? A šta sa svima koji prizivaju titu i partiju? To nas vriđa! Ali oni kažu to je sloboda govora.

Dovukli su nan ovu Rvacku jopet u srh! Jopet je sloboda govora ono šta oni govore, brez obzira koga vriđaju. A mi vriđamo i kad kažemo da volimo Rvacku, i kad pivamo naše pisme i kad jin kažemo šta ji iđe..

Zato će did, brez obzira šta san nagluv, a i nerazumin se baš u glazbu, od ove crkavice svoje, kupit taj cedej od Tram11 i navijat ga, pa taman u štali! Nek jin je uzinat!

I na kraju, pazite dico nase. Mensečini da bi oni mogli po onoj staroj komunističkoj djelovat: sloboda govora da, ali ne garantiramo slobodu poslje govora!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari