13 C
Split

Misli Dida Andrijice: Ovoga što je pročita Vesnin program triba metnit za gradonačelnika.

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Zdravi bili, dico moja!

Evo nami novi izbora! U nas ovi lokalni ili komunalni izbori rećemo, su uvik puni događaja. Napada ko di koga stigne, sve me stra da i mene kogod ne napadne, brez obzira što se nisan, a Bogemimoga, ni neću kandidirat.

Vidin jadnu Vesnu napalo da je prepisivala, a ona kaže da je nju i njezinu tu stranicu neko hakira… Ajde Vesna , nu zeru razmisli. Ko bi te hakira pa bi se sitija upisat ti program od onizi iz Mosta? Ko bi se toga sitija? Ja, ako će mo pravo reć, nisan ni zna za toga maloga što se prija neki godina kandidira, pa si i ti mensečini mislila da ti niko neće to nać. A i lašnje je pripisat, nego smišljat, a najkraće, Irudami, ko će i smislit štogo novo, kad su sve dosad ispisali, rekli, obećali i naravno, ništa od toga nisu napravili.

Nego, nije Vesna problem. Problem je ovi Pajdo što je to pročita, i uvidijo da je prepisano. Brajo moj, to je prvi put da san čuja da je neko u Rvackoj pročita neki program! Ja bi njega, toga rečenoga Pajdu odma stavijo da bude gradonačelnik, i to ne samo Zagreba, nego svi gradova u Državi! Čovik uzejo i čita program! Svitli primjer demokracije!

Ali nije čini se samo Vesna prepisivala na satu. Kažu da je oni iz Splita Šimudnić ukra Vučićev slogan. Kaže Vučić je ima vako : „Za našu decu“, a ovi naš ima : „Za našu dicu“. I kažu, prepisalo. Ne bi ja to reka, jerbo doli oko Splita ima dice, a i lipo piše „DICU“, di se vidi golema razlika, u odnosu na vučićev di piše „DECU“, i to još na ćirilici. Eto i sami vidite da to ne da nije isto, nego nije ni slično. 

A i šef mu, od ovoga rečenoga Šimundića, Škoro, ima problem sa sloganon. On , kažu zli jezici, ukra slogan iz Sremske Mitrovice. Opet kažen, nebi ja to reka, jerbo je škorin lipo napisan latinicon !

A nu onoga maloga Vice u Splitu, njemu iza leđe dok je govorija nešta, nisan čujo ni razumijo šta je govorija, ali sigurno je pametno priča, piše : VICEGRADONAČELNIK!

Aj Bog van da, recite malomu da je u trci za gradonačelnika, a ne dogradonačelnika!

A ovi livi, crljeni, su još smišniji. Eno in jamilo kandidata za gradonačelnika Dubrovnika, Pritijo lola nekomu, pa ga strpalo u pržun. Lip jedan gospodin. Biće mu ovi njegovi iz sdepeja nisu objasnili da je ovo 2021, i da brez obzira šta si u partiji nemereš okolo pritit ljudima.

Kaže u novinan, kako se neće popisivat narod u Rvackoj prija ovi izbora, a ja se mislijo popisat, jerbo, ostarilo se pa ko zna oće li me stić sljedeće ture popisat.

Ali mense čini, morebit da nisan u pravu, kako je to popisivanje odgođeno, kako bi nan i na ove izbore doletile „laste“. Ne one male crno bile tice, nego oni beogradski bilo plavi tobusi, puni građana, koji ovde ne živu, ali za neke pare će se potrudit i doć glasat.

 Ali ima u svemu tomu,podikoja i dobra vist! Po nekomu našemu zakonu, na lokalnin izborin mogu glasat, i kandidirat se i strani državljani, ako su iz evropske unije.

Pa ja mislin vako: Da je bilo, kojega Hansa, švabu, dotrat vamo , na izbore, nek se kandidira, pa pobjedi, i nek švabo upravi snami, kad mi ne znamo. Ili morebit, norvežana kakvoga. A ako su nan skupi, barenko nekoga maloga austrijanca. Nemere bit gori od ovi naši…

Nu, umalo san smetnija, Ante Podguzin mi je upelijo da pitan najvažnije pitanje u Rvata ovi dana; je li mala Maja, ona Šuputica, znate je vi, rodila, i ako nije, kad će, jerbo se spremamo na babine!

 

Zdravi bili!

Vaš did Andrijica 

 

 

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img