Iako je prvi dio sezone za seniore MNK Hrvatskog Dragovoljac završen prošli tjedan, juniori još igraju svoje natjecanje prije zimske stanke. To je, naravno, i za očekivati s obzirom kako je tek prošlog tjedna započela 1. HMNL juniora- regija jug, grupa 2.

Na otvaranju prvenstva mladi Crni priredili su svojevrsno iznenađenje kola. Iako znamo kako dugopoljska ekipa, unatoč smjeni generacije, ima kvalitetu odlične futsal momčad, malo tko se nadao da će uvjerljivo slaviti već u prvom kolu. Protiv vrlo dobre momčadi Konobe Tomić, koja redovito trenira i igra mali nogomet tokom cijele godine, slavili su sa 5:3. Dodatna potvrda je i to što je Konoba Tomić u prošlu sezonu okončala kao viceprvak. Svi igrači Hrvatskog Dragovoljca odlično su odigrali, a osobito je zapaženu ulogu imao reprezentativac Luka Roso koji je postigao čak četiri pogotka, što je iznenadilo i same Bračane. U ovom 2. prvenstvenom kolu juniori Hrvatskog Dragovoljca gostuju kod ekipe Universitasa.

Mladi uzrast momaka iz akademske zajednice bit će vrlo težak i zahtjevan protivnik Crnima. U prvom kolu Universitas je odigrao derbi prve lige, budući da seniori obiju momčadi nastupaju u najvišem rang hrvatskog futsala. Omišani su bili itekako uvjerljivi svladavši AFCU dicu sa visokih 9:3. Nema sumnje kako će Universitas biti silno motiviran protiv Hrvatskog Dragovoljca, no puno toga pitat će se i dugopoljsku momčad. Na krilima uvodne pobjede mladi Crni će sutra tražiti nova tri boda bez obzira na ime protivnika. I u tome svakako mogu uspjeti. Nakon odlične prošlogodišnje sezone, mladi Crni u ovom izdanju juniorskog prvenstva žele napraviti još bolji rezultat i zauzeti svoje mjesto među najboljim juniorskim momčadi Dalmacije. Dug je put do toga, a treba ga popločati i dobrim igrama za koje ne sumnjamo kako će juniori Hrvatskog Dragovoljca dati svoj maksimum.

Novu prepreku trebaju preskočiti sutra u dvorani na Gripama s početkom u 15:30 sati. Nadamo se pobjedi Hrvatskog Dragovoljca nad Universitasom.

Podijeli objavu