Mlađi uzrasti najvećih europskih klubova stigli na turnir „Prvi koraci“

0
2

Tijekom 15 godina održavanja turnir „Prvi koraci“ izrastao je u jedan od najvećih međunarodnih nogometnih turnira za djecu u ovom dijelu Europe. Ovogodišnje izdanje započinje sutra, 17. travnja i traje do 20. travnja, a nastavno na veliki interes inozemnih klubova, u Dalmaciju stiže i značajno veći broj sudionika. Tijekom četiri dana trajanja, više od 2000 mladih nogometaša na nogometnim terenima u Splitu, Trogiru, Klisu i Dugopolju odigrat će oko 290 utakmica u pet uzrasnih kategorija, od U8 do U12, uz izravan televizijski prijenos Planet Sporta.

„Osim brojnih domaćih klubova, predvođenih najvećima – HNK Hajduk, NK Osijek, NK Rijeka i GNK Dinamo, kao glavni nositelji među stranima ističu se FC Bayern, AS Roma, FC Red Bull Salzburg, PSV, FC Perugia i brojni drugi koji ove godine dolaze iz 10 država svijeta. Svi iz Europe te jedan klub iz Australije – momčad Melbourne Knightsa, kluba u kojem je igralo nekoliko velikih imena australskog i hrvatskog nogometa.“ – najavio je na današnjoj konferenciji za medije Franko Bogdan, predsjednik NK Adriatic, splitskog kluba koji je ujedno i organizator turnira.

Sutrašnja prva utakmica U-10 kategorije u popodnevnim satima bit će i prva službena utakmica na novom, obnovljenom trogirskom stadionu kada će domaćini odmjeriti snage s desetogodišnjacima AS Rome. Ipak, najjača konkurencija stiže na stadion „Hrvatski vitezovi“ u Dugopolju, najljepšem od nogometnih terena na kojima se utakmice turnira „Prvi koraci“ igraju. Dugopoljski centralni teren je rezerviran za utakmice najstarije djece, U-12 kategorije, te uz domaćine i Hajduk i Dinamo, u Dugopolju će nastupiti Bayern, PSV, Red Bull Salzburg i drugi. Na istom mjestu u subotu,  početkom u 16:30 održat će se i ceremonija zatvaranja i dodjela nagrada.

Svečano otvorenje turnira „Prvi koraci“ uz bogat zabavni program najavljeno je za sutra, u centru Mall of Split s početkom u 18:30 sati.

U galeriji pogledajte raspored utakmica po uzrastima.