23/06/21

MNK Hrvatski dragovoljac seli u Sinj gdje će igrati domaće utakmice

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon godina „lutanja“ po splitskim dvoranama, momčad MNK Hrvatskog dragovoljca konačno je dobila dom u dalmatinskoj zagori.

Crni od nadolazećeg kola sve domaće utakmice igraju u Sinju, u novoj sportskoj dvorani Ivica Glavan – Ićo. Rezultat je to uspješnih razgovora koji su se posljednjih tjedana vodili između uprave dugopoljskog malongometnog kluba i Grada Sinja. Sinj, grad od oko 25 tisuća stanovnika, nema svoju malonogometnu momčad te će futsal biti novi uzbudljivi sport koji dolazi u alkarski grad. U Hrvatskom dragovoljcu su iznimno zadovoljni s činjenicom da će nove sportske uspjehe kovati u Sinju. Tajnik kluba Boris Srdarev nam je rekao:

– Ovo je odlično rješenje da se MNK Hrvatski dragovoljac seli u Sinj. Iznimno smo zahvalni Gradu Sinju i gradonačelnici Kristini Križanac, a također i našem načelniku Perici Bosančiću koji je pomogao u realizaciji ovog projekta. Ne sumnjamo kako ćemo se u Sinju osjećati kao da smo u Dugopolju, pogotovo i zbog činjenice da se vraćamo kući u dalmatinsku zagoru. Sigurni smo kako će svima onima koji nas vjerno prate sada biti još veći gušt dolaziti na naše utakmice, a vjerujemo da će nas prepoznati Sinjani i svi stanovnici Cetinske krajine te nam pružiti podršku – zaključio je Srdarev.

Sportska dvorana „Ivica Glavan Ićo“ nosi ime po pokojnom gradonačelniku Sinja, za čijeg je mandata počela njena gradnja. Dvorana ima 2230 četvornih metara i osigurava uvjete za treninge i odigravanje utakmica svih dvoranskih sportova. U gledalištu je 300 sjedećih mjesta, ali postoji mogućnost za instaliranje teleskopskih tribina iza koševa, odnosno vrata čime bi se broj sjedećih mjesta više nego udvostručio. Uz dvoranu su izgrađena dva asfaltna igrališta za male sportove te parkiralište za 60-ak vozila.

Preseljenje dugopoljskih malonogometaša u Sinj zasigurno je najbolje rješenje sve dok se ne izgradi adekvatna dvorana na području same općine Dugopolje.

Momčad Hrvatskog dragovoljca već ovoga petka imat će premijerni nastup u sinjskoj dvorani kada u sklopu drugog kola 1. ŽMNL na svom novom terenu dočekuje momčad Skalica.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img