13 C
Split

MNK Hrvatski dragovoljac započeo pripreme za novu sezonu, kreće i Futsal akademija za mlade

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon završetka ljetne stanke i iznimno uspješno organiziranog memorijalnog malonogometnog turnira Hrvatski vitezovi, MNK Hrvatski dragovoljac ATVP krenuo je u pripreme za ovu sezonu.

Odlične igre koje su pokazali u prošlogodišnjem natjecanju Županijske malonogometne lige Crni, naravno, žele ponoviti i ove sezone. Minulu sezonu završili su na trećem mjestu, što im na kraju ipak nije bilo dovoljno za plasman u viši rang. Uprava kluba najavila je ove godine da žele napraviti korak dalje i na sportskom planu već poduzimaju potrebne radnje.

Klub je tijekom ljetne stanke doveo pojačanje na vratarskoj poziciji u vidu mladog i talentiranog Duje Bradarića, 1996 godište, koji je ponikao i do sada branio boje Omiškog Olmissuma. Nastojanja i rad Uprave kluba prepoznali su i ostali igrači Hrvatskog dragovoljca, što najbolje potvrđuje činjenica da izlaznih transfera nije bilo, iako je veliki broj igrača dobivalo upite za prelazak u neki drugi klub. Svi su redom odbijali ponude i cijela prošlosezonska momčad je na okupu.

Klub se nije pojačao samo u igračkom smislu, već je osnažen i u rukovodstvenom dijelu. Mladi i perspektivni Dugopoljac Josip Čelan od nedavno je novi tajnik MNK Hrvatskog dragovoljca ATVP. Čelan je već duže vrijeme uz klub kojemu je pomagao u različitim oblicima. Najveći pečat zasigurno je ostavio na ovogodišnjem memorijalnom malonogometnom turniru Hrvatski vitezovi na kojemu je po prvi put bio u ulozi tajnika kluba.

Iako u županijskom rangu natjecanja nije obvezan, MNK Hrvatski dragovoljac ATVP i ove godine imat će selekcije juniora i kadeta. Oni će ponovno igrati ligaško natjecanje u kojem ne sumnjamo kako će nastaviti s odličnim igrama iz prošle sezone. Također, izlazni juniori pojačani s nekoliko seniora igraju Sinjsku malonogometnu ligu u kojoj nastupaju većinom ekipe sa područja Cetinske krajine.

Velika novost koja dolazi iz MNK Hrvatskog dragovoljca ATVP je pokretanje Futsal akademije Hrvatski dragovoljac Dugopolje. Klub na ovaj način želi pružiti priliku svim mladim momcima s područja općine Dugopolje mogućnost treniranja malog nogometa. Kao možda i najpopularnija momčadska igra u Dalmaciji, cilj škole futsala upravo i jest da mladići spoznaju nove vještine i znanja igranja ove uzbudljive igre. Uz to neizostavno je i momčadski duh, nova prijateljstva i druženja. Više o Futsal akademiji Hrvatskog dragovoljca klub će izaći u javnost uskoro.

Najavu sezone za Dugopolje.org komentirao je i dopredsjednik MK Hrvatskog dragovoljca ATVP Mario Bosančić:

– Nakon memorijalnog malonogometnog turnira Hrvatski vitezovi, s kojim smo iznimno zadovoljni, krećemo u novu natjecateljsku sezonu. Odlična vijest za nas je da su svi igrači ostali na okupu, iako su mnogi od njih imali ponude drugih klubova. Također, klub radi na pojačanjima, a već nam se pridružio mladi vratar Duje Bradarić. U razgovorima smo s još nekoliko igrača, za koje smo sigurni da će biti pojačanje u redovima Hrvatskog dragovoljca, a nadamo se kako ćemo te razgovore uspješno privesti kraju. U radu uprave pridružio se je i naš Dugopoljac Josip Čelan koji obavlja funkciju tajnika kluba i on će zasigurno donijeti još svježine i elana u klub. Igrači su prepoznali rad Uprave i u klubu se osjeća zajedništvo i kontinuitet rada.- rekao je Bosančić.

O planovima za ovu sezonu Bosančić je istaknuo:

– Kako sam rekao svi smo tu na okupu, a još smo se i pojačali. Uprava i igrači složni su da je cilj osvajanje prvog mjesta i povratak u 2. HMNL, gdje nam je i mjesto. I ove sezone imamo juniorsku i kadetsku momčad prepune talentiranih igrača. Uskoro počinje i škola futsala gdje želimo okupiti svu djecu iz naše općine koja žele trenirati i igrati mali nogomet. Vjerujemo kako će to biti zanimljivo i zdravo iskustvo za njih. – zaključio je Bosančić.

Memorijalni malonogometni turnir Hrvatski vitezovi

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Povrat poreza stiže ranije nego inače, prve isplate sjedaju na račune već 10. svibnja

POVRAT POREZA ranije se isplaćivao u kolovozu, a lani je iznimno kao socijalna mjera pomaknuta na lipanj, dok ove...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img