Ako ste se ikada zapitali kakva je ono kućica ispred stadiona, mi smo odlučili malo istražiti i kroz par riječi približiti vam o čemu se tu zapravo radi.

Naime, riječ je o inovativnome proizvodu mladih inženjera poduzetnika iz splitske tvrtke Chain Technology s ciljem besplatnog pružanja najpotrebnijih turističkih informacija stanovnicima općine, a pogotovo njenim posjetiteljima. Osnovne karakteristike ovog proizvoda su mobilnost i samoodrživost. Samoodrživost je postignuta solarnim sustavom i proizvod se u potpunosti napaja iz obnovljivih izvora energije. Još malo pa će proći godina dana da je ispred Sportskog centra „Hrvatski vitezovi“ postavljena unaprjeđena verzija ovog mobilnog interpretacijskog centra (MIC).

Posebno prilagođena konstrukcija omogućava brzo i efikasno postavljanje na željenu lokaciju i eventualno kasnije premještanje na alternativnu lokaciju. Kod same izrade posebno se pazilo na to da konstrukcija ne bude fiksirana za pod, a da ujedno bude sigurna od naleta groma ili udara jakog vjetra.

Ispod natkrivenog dijela proizvoda, unutar kućice, nalazi se veliki zaslon osjetljiv na dodir na kojem možete saznati sve turističke informacije na jednome mjestu. Ako želite saznati gdje je kvalitetna hrana, smještaj, koja se manifestacija odvija na području općine, kako vozi javni prijevoz sve to možete saznati na ovom elektroničkom info pultu. Zanimljiva je ova naprava. Možete recimo napuniti mobitel ako vam zatreba, ima i besplatan i neograničen pristup internetu, saznati koja je temperatura u zraku i još puno toga. Sustav sadrži i interaktivnu turističku mapu Dugopolja i okolice, te informacije o znamenitostima na širem području Dalmatinske zagore.

Ova samoodrživa informativna stranica pobjednički je projekt Poduzetničkog kampa Solin iz 2015. godine, a realizaciju ovog centra omogućila je Turistička zajednica općine Dugopolje uz potporu Splitsko-dalmatinske županije iz Programa tehnološkog razvoja, istraživanja i primjene inovacija.