Modrić prvi put kapetan Real Madrida

0

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić u subotu je u svojoj 401. utakmici za Real Madrid prvi put bio kapetan momčadi nakon čega je poručio da je ponosan na to.

“Ponosan sam što sam prvi put nosio kapetansku vrpcu”, istaknuo je Modrić preko Twittera.Modrić je u subotu s kapetanskom vrpcom oko ruke proveo 18 minuta na gostovanju kod Elchea gdje je Real Madrid slavio s 2:1.Hrvatski veznjak je s 36 godina najstariji igrač u svlačionici Real Madrida, no tek je četvrti kapetan po redu u momčadi. Kapetan Karim Benzema, iza kojeg su 572 nastupa, nije bio u subotu u momčadi. Zamjenski kapetan, lijevi bek Marcelo s 532 utakmice, napustio je travnjak u 66. minuti a s obzirom da je na klupi za pričuve ostao treći kapetan Nacho Fernández, traku je predao Modriću koji se tada nalazio na terenu.

Real Madrid bira kapetane uglavnom prema razdoblju provedenom u klubu. Benzema je ondje od 2009. godine, Marcelo od 2007. a stoper Nacho je ponikao u klubu, a za prvu momčad je debitirao 2013.

No od njih trojice jedino je Benzema član udarne postave. Trener Carlo Ancelotti je u subotu ostavio Benzemu u Madridu kako bi ga odmorio te je razmišljao hoće li staviti Marcela u početnu postavu, što je u konačnici i učinio. Da je Marcelo ostao na klupi, Modrić bi od početka bio kapetan.

Modrić je startao u utakmici protiv Elchea pa asistirao za drugi gol u 72. minuti, a travnjak je napustio u 84. minuti. Tada je kapetansku vrpcu predao desnom beku Daniju Carvajalu, proizašlom iz omladinskog pogona koji je za prvu momčad debitirao 2013. godine.

Luka Modrić je došao u Real Madrid u kolovozu 2012. godine iz londonskog Tottenhama.

On je s 401 nastupom hrvatski nogometaš s najviše odigranih utakmica za klub sa Santiago Bernabéa gdje su još igrali Mateo KovačićDavor ŠukerRobert JarniRobert Prosinečki i Igor Jovičević.

Ivica R./Foto: Twitter