21/06/21

MORH pozvao 18-godišnjake na upis u vojnu evidenciju

Pozivaju se muškarci rođeni 2000. godine

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ministarstvo obrane RH pozvalo je u četvrtak sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2000. godine i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta, donosi tportal.hr.

Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, pojašnjava MORH, dodajući kako je upis u vojnu evidenciju obvezan sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja ili članova uže obitelji.

Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju možete potražiti na poveznici https://www.morh.hr/hr/karijera-u-morh-u/ostalo/upisi-u-vojnu-evidenciju.html.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata poručile Škori: ‘Za koju domovinu se bori vaš Domovinski pokret?’

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u priopćenju je u nedjelju prozvala predsjednik Domovinskog pokreta Miroslava Škoru da svojim...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img