HomeKolumnaMunira Subašić u Komšić-Izetbegovićevoj magli. Evo što je govorila 2015. u Kninu!

Munira Subašić u Komšić-Izetbegovićevoj magli. Evo što je govorila 2015. u Kninu!

Dr. sc. Ivica Granić, politički analitičar osvrnuo se na svojem facebooku na kolokvijalno nazvan slučaj “Munira Subašić” i napravio kratki osvrt kojem je pojasnio pozadinu pisma koje je u ime udruge “Majke Srebrenice i Žepe” uputila glavnom tajniku NATO-a.
Status prenosimo u cijelosti;

“Bauljajući u Komšić – Izetbegovićevoj izmaglici, parafrazirajući S. Radića, ova je ‘guska’ učinila možda i najgori moralni posrtaj, tako što je poziciju nesumnjive ratne žrtve iskoristila u interesu klasične političke manipulacije.

To je jasno, i o tome ne treba odveć puno razglabati, osim tek čuditi se činjenici koliko ona, i Komšić, zapravo elementarno ne shvaćaju pravila igre, pišući svoja pisma glavnom tajniku NATO-a, koji uopće o tome ne odlučuju, naime u pitanju su isključivo autonomne odluke hrvatskog i europskog parlamenta.

Ono što je meni interesantno govor je predsjednice udruge ‘Majke Srebrenice’ Munire Subašić, u Kninu, prije nekoliko godina, predsjednik je govor jučer i pročitao. A u svome govoru gđa Subašić na veliko hvali prijateljsku RH, hrvatsku vojsku naziva osloboditeljima BiH… i sve u tom tonu. Govor je čak završio pokličem ‘Živjela Hrvatska’.

Predsjednik se čudi, dakle, kako su u očima te gospođe, kao uostalom i kod većine Bošnjaka Muslimana, Hrvati u vrlo kratkom periodu uspjeli od osloboditelja biti transferirani u praktički fašističkog okupatora.

Onima koji se bave suvremenom bošnjačkom politikom 20. st. stvar je lagana, i savršeno je jasna. Sadašnji istupi gđe Subašić iskreni su, i odraz su, na žalost, stvarnog stanja stvari na terenu, a govor u Kninu, i stotine sličnih, bio je politička podvala, sračunat i čista politička farsa.

U pitanju je praksa spram neprijatelja naslijeđena još iz vremena Osmanskog carstva, zasnovana na principu müdara (pretvaranje, zapravo neiskrena ljubaznost) koja je u islamskom pravu bila – moralno nadasve pozitivna vrijednost!

O tome u svome djelu ‘Osmansko carstvo’ vrlo iscrpno piše Mađar Josef Matuz. Knjigu svima preporučam, a posebno onima koji se bave ili koje interesira suvremena bošnjačka politika, odnosi RH i BiH, i slično tome.” – napisao je Dr Granić

Evo što je Munira Subašić govorila u Kninu 5. kol 2015

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari