Malonogometni klub Hrvatski Dragovoljac ATVP jučer je obilježio 28. obljetincu pogiblje iznimno velikog borca, viteza i časnika Hrvatske vojske, te pripadnika 4. gardijske brigade Dražena Šamadana.

Izaslanstvo dugopoljskog malonogometnog kluba u sastavu predsjednik kluba Željko Kovačeviće-Kova, tajnik Josip Čelan, igrač Sandro Lozić i junior Luka Bosančić, na grobu pokojnika u Koprivnom upalili su svijeće te položili cvijeće i tako odali počast žrtvi koju je dao za Domovinu.

Dražen Šamadan poginuo je u mjestu Vladnica (Osojnik) u općini Ravno u susjednoj Bosni i Hercegovini. Uz njega poginula su četvorica pripadnika 1. pješačke bojne 4. gardijske brigade – Ante Baković, Nenad Lončar, Mladen Milić, i Ervin Velić.

Tokom današnjeg dana izaslanstvo Općine Dugopolje u sastavu Željko Kovačević-Kova kao izaslanik načelnika, zatim članovi MNK Hrvatski Dragovoljac ATVP posjetili su mjesto Vladnica (Osojnik) u BiH kako bi položili vijence i upalili svijeće na mjestu pogiblje Dražena Šamadana.

Ovim činom MNK Hrvatski Dragovoljac ATVP, koji u svojim redovima ima bivših pripadnika 4. gardijske brigade, pokazao je kako brine i njeguje tradiciju odavanja počasti i čuvanja od zaborava zaslužnih hrvatskih branitelja.

Podijeli objavu