Naoružani do zuba: Sinjani kod kuće držali arsenal za opremiti satniju vojske, jedan je u kući držao – avionski mitraljez

0

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su više kriminalističkih istraživanja vezanih uz nedozvoljeno i neovlašteno  posjedovanje oružja.

Tako je za 77-godišnjaka utvrđeno da je ostvario obilježja kaznenog djela. Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Temeljem sudskog naloga, obavljena je pretraga nekretnina tog muškarca tijekom koje su mu oduzete dvije automatske puške sa sedam spremnika, 752 komada vojnog streljiva, tri tromblonska streljiva, poluautomatska puška s pripadajućom cijevi i bajunetom, lovačka puška s dvije skraćene cijevi, 17 komada lovačkog streljiva, dvije kubure, te 42 komada pištoljskog streljiva.

Protiv 77-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja.

Također, provedeno je i istraživanje nad 64-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela. U sklopu pretrage koja je provedena temeljem naloga suda, policajci su oduzeli automatsku pušku s osam pripadajućih spremnika, jednu cijev avionskog mitraljeza, četiri spremnika za strojnice, više komada streljiva i dijelove automatske puške.

Protiv 64-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja.

– Dovršeno je istraživanje i nad 54-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Naime, tijekom pretrage koja je provedena temeljem sudskog naloga oduzete su mu poluautomatska puška, te lovačka i zračna puška, kao i različito streljivo. Protiv 54-godišnjaka će Općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog jer je utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – ističu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Anita M./Foto: PU Splitsko-dalmatinske