HomeKolumnaNE, NEĆU NOSITI NIKAD SUKNJU, I NEMAM “MUŠKU”I “ŽENSKU” STRANU. IMAM JEDNU...

NE, NEĆU NOSITI NIKAD SUKNJU, I NEMAM “MUŠKU”I “ŽENSKU” STRANU. IMAM JEDNU STRANU, ROD JE FAKE, SPOL JE ČINJENICA

Piše Vanja Zlatović

Piše Index članak divljenja da muškarci počinju nositi suknje, pa citira i kaže za Cobainea- “Volim nositi haljine jer su udobne… Jednostavno se osjećaš udobno, privlačno i slobodno kad nosiš cvjetnu haljinu.

Zabavno je”, izjavio je 1992. za Melody Maker. Inače, Kurt je bio veliki feminist, a nošenje haljine ili suknje za njega je bio način da pokaže svoju ženstvenu stranu. To “veliki feminist” ne znači ništa, to nema sadržaja samo po sebi. Nije valjda bio feminist jer je poželio nositi suknju, feminist znači zalagati se za dokidanje neravnopravnosti žena.

Meni kažu i da jesam i da nisam feminist, ok, da pod tom zastavom djelujem je jasno, a koliko je to ideološki prolazno moguće ocijeniti…neka misli tko što želi. Briga me što tko misli.

Sasvim samostalno i osobno, o ovome želim par riječi. Odlučan sam protivnik koncepta zadane slike muževnosti, to je potpuna i duboka prijevara- nisu muškarci ništa hrabriji niti odgovorniji od žena, a muškost je tek zaklon iza koje muškarci (postoje muškarci, da, nije to na zaokruživanje) skrivaju svoje prednosti…uvijek više vjerujte muškarcu koji priznaje da se boji, i hoda….nego onom koji viče “ja prkosim smrti jer sam muško”, taj sigurno ne gasi požare nego sjedi u pozadini.

Muškost je glupost, kao i ženstvenost. Sam sadržaj je glup i krivotvoren od početka. Biologija nije.

Da, Alemka Markotić se, poput daždevnjaka, navikla živjeti u srcu zaraze, s druge strane Ulrike Meinhof je bila teroristkninja kalibra 12.7…zajedno su “muževnije” od tri bojne HOS-a, i 350 Gordonovih Highlandera u suknjama.

Ali ne moram zato nositi suknju, ne jer me ponižava….ponižava me s osnove gluposti, ne identiteta.

Naravno da nemam svoju žensku stranu, imam svoju “žensku stranu”, jer taj dio mene glupi svijet pripisuje da je ženska- suptilnu i liričnu, brižnu i zabrinutu, nježnu i koja osjeća ambijentalno.

Ali to nije neka moja ženska strana, to sam ja….jebote. A ako neki debil misli da ne bi trebao biti brižan i udomljavati mačiće…neka mi slobodno to kaže izbliza. Jedva ga čekam

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari