Jučer je NK Dugopolje započelo sa pripremama za novu natjecateljsku sezonu.

U utakmice Druge HNL, Dugopolje želi ući spremno i motivirano. Možda se iščekivani uspjeh i korak naprijed se dogode u 2018./2019. godini.

U sljedećoj sezoni 2018./2019. hrvatska Druga nogometna liga brojit će 14 klubova. U njoj će nastupati Varaždin, Hrvatski dragovoljac, Lučko, Solin, Šibenik, Dinamo II, Hajduk II, Osijek II, Sesvete, Kustošija, Dugopolje, BSK Bijelo Brdo, Međimurje i Zadar.

Situacija u kojoj se NK Dugopolje našlo na kraju prošle sezone okončana je, možda na najbolji mogući način. Na ljetni odmor igrači su otišli bez da znaju koji trener će ih voditi sljedeće sezone. Miroslav Bojko, koji je odradio odličan posao, nije bio siguran hoće li i dalje ostati na kormilu momčadi. Tada je rekao:

– Ugovor smo imali do kraja ove sezone. Rastali smo se i otišli kućama, bez službenoga razgovora za sljedeću sezonu. Suradnja u protekle dvije sezone bila je vrlo dobra, što se može zaključiti po svim pokazateljima. Čujem se s predsjednikom Bosančićem, s kojim sam vrlo dobro surađivao kao i s mojim suradnicima, Žuljevićem, Sunarom, Žuvelom i ostalima. Drugim riječima, službeno krećem od početka, takav je trenerski život.

Ipak, iako se mislilo kako će Bojko krenuti sasvim otpočetka, to ipak neće biti slučaj. Naime, NK Dugopolje i Bojko dogovorili su suradnju i za nadolazeće natjecanje. Uprava kluba potvrdila je kako je Miroslav Bojko njihov trener i za sezonu 2018./2019.

Do početka natjecanja ima sasvim dovoljno vremena da se posloži igrački kadar. Nadamo se kako će trener, nakon što kompletira momčad, dobiti mogućnost da u kontinuitetu razvija strategiju koju je zamislio.