Foto: Pixabay

U organizaciji Centra za vozila Hrvatske, a u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Ministarstvom unutarnjih poslova, od srijede, 23. travnja do subote, 27. travnja 2019. u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske provoditi će se preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019“.

Akcija će uključivati pružanje savjetodavne i tehničke pomoći od strane stručnog osoblja stanica za tehnički pregled vozila, a ima za cilj poticanje vozača na sigurno sudjelovanje u prometu, korištenjem tehnički ispravnih vozila.

Iz PUSD napominju da akciji mogu pristupiti isključivo vozila L kategorije (mopedi, motocikli, laki četverocikli, četverocikli, mopedi i motocikli s bočnom prikolicom, te tricikli).

Pregled vozila obavlja se besplatno, za sve vlasnike ove kategorije vozila i vozače koji se izvanredno pojave na pregledu kako bi se njihovo vozilo pregledalo i utvrdila tehnička ispravnost ili neispravnost.

Ovaj pregled ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije (u tim slučajevima se tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknade).