Od danas se mijenja metoda i nastavlja sa frontalnim štrajkom, evo kako se odvija nastava u našoj županiji

Foto: Duje Radović

Školski sindikati najavili su kako se štrajk koji traje već 27. dan nastavlja i ovog tjedna. Dosadašnju metodu cirkularnog štrajka, koji je imao i nekoliko dana općeg štrajka, zamjenjuju drugom metodom.

Naime, kako su objavili na stranicama NSZSSH sindikata, kojim predsjeda jedan od istaknutijih vođa Branimir Mihalinec, od ovog utorka provodit će se frontalni štrajk do ispunjenja uvjeta. U objavi upućenoj svojim kolegama Mihalinec je napisao:

„Središnji odbor našeg Sindikata i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na zajedničkoj su sjednici jednoglasno donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka od 19. studenog 2019. do ispunjenja zahtjeva. Izuzetno je važno snažno odgovoriti Vladi Republike Hrvatske kako ne pristajemo na prijetnje, te da smo spremni boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja. Borba za dostojanstvo nema cijene.“ – naglasio je Mihalinec, te dodao:

„Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenja.“.

Kako je najavljeno iz ovog sindikata, na novinskoj konferenciji koja se očekuje danas oko 10 sati, bit će objavljeni rezultati izjašnjavanja o posljednjoj ponudi Vlade.

Također najavljene su i aktivnosti u vrijeme zasjedanja Europske pučke stranke u Zagrebu, te i prosvjed u Zagrebu na nekom od zagrebačkih trgova.

Kako se štrajka u našoj županiji

Štrajk se provodi i u većini škola na području splitsko-dalmatinske županije. Ipak, u nekim školama i za neke predmete nastava će se održati i ovog utorka.

Tako se u OŠ Dugopolje nastava danas održava iz predmeta Vjeronauk, te Engleski i Hrvatski jezik, dok se u PŠ Kotlenice nastava održava prema redovnom rasporedu.

Od splitskih srednjih škola po redovnom rasporedu nastava će se održati u Elektrotehničkoj školi, Zdravstvenoj školi i III. gimnaziji (MIOC).

S obzirom na održavanje nastave i danas, za očekivati je kako će se ovi predmeti kao i u ovim školama nastava održavati i za vrijeme nastavka štrajka, ukoliko do toga dođe.